FRA: Remi Liona i Lila u borbi za drugo mjesto!

Fudbaleri Liona i Lila odigrali su nerešeno 2:2 u susretu 35. kola prvenstva Francuske.  Skandalozni defanzivci Liona, osveta otpadnika i pretnja od najgoreg mogućeg scenarija! Cela sezona protiv Lila stavljena na kocku, a sledi gostovanje na Velodromu.

Fudbal 06.05.2019 | 09:30
FRA: Remi Liona i Lila u borbi za drugo mjesto!
Bio je to sjajan meč u kojem su se dva tima borili za drugo mesto i zvanje vicešampiona, pošto je Pari Sen Žermen još ranije obezbedio novu titulu.

Lion je bolje počeo susret i posle dobre akcije Memfisa Depaja u 11. minutu Terije je sa sedam metara iskosa sa leve strane pogodio za prednost Liona.

Lil je imao istina nekoliko dobrih prilika, ali se istakao golman Olimpika Lopes koji je odlično reagovao u dva navrata. Ipak, ono što nije pretvorio u golove tada, Lik Remi je uspeo u 50. minutu. Golu za 1:1 prethodila je velika greškka odbrane Liona, tako da Remiju nije bilo teško da zatrese mrežu.

Lil je 18 minuta kasnije stigao i do vođstva. Posle prekida sa desne strane i odličnog centaršuta Sumare je bio najprisebniji i sproveo je loptu u mrežu domaće ekipe.

Ipak, Lion se nije predao pa je Duboa posle gužve i odbitka u 74. minutu postavio konačan rezultat, 2:2. Do kraja susreta su igrači Liona imali su dve prilike da preokrenu rezultat, ali je šuteve Fekira i Oara sjajno brani golman gostiju Maik Mainjan.

Lion je sada u ozbiljnoj opasnosti da doživi totalni fijasko od sezone. Posle večerašnjem remija na svom terenu sa Lilom (2:2) cela Lionova sezona je stavljena na kocku i postoji realna opasnost da klub ostane bez plasmana u Ligu šampiona. A scenario bi mogao da bude najgori mogući ako Lion na trećem mestu preskoči ljuti lokalni rival Sent Etjen koji sada zaostaje samo bod.

Domaćima je pobeda bila neophodna kako bi zadržao nadu da do kraja sezone možda može da prestigne večerašnjeg rivala na drugom mestu i obezbedi direktan plasman u Ligu šampiona. Međutim, treće mesto je realan cilj, ali je i ono postalo ugroženo posle sjajne serije Sent Etjena koji je nanizao četiri pobede.

Lion je dobro počeo i posle desetak miniuta igre poveo golom veziste Terijea kojem je to bila četvta uzastopna utakmica na kojoj se upisao u strelce. Uprkos važnosti gola, nije ga proslavljao iz poštovanja prema klubu u kojem je ponikao. Sjajno mu je asistirao Depaj, a imao je i sreće da lopta zakači nekog od gostujućih fudbalera.

Međutim, Lil je opasnim kontranapadima konstantno pretio i stvarao šanse. Takođe, iz prekida su gosti zapretili u nekoliko navrata dok je Fekir propustio šansu za 2:0 na isteku poluvremena.

Ono što se nije desilo u prvom, jeste u drugom – Lil je zasluženo izjednačio. Momak koji je ponikao u Lionu i etiketiran kao luda glava, Loik Remi, je izjednačio posle katastrofalne greške Denajera.

A onda potpuni šok za domaće u 68. minutu. Lionov defanzivac Leo Duboa je posle prekida očajno reagovao i omogučio Sumareu da preokrene na 1:2!

Trener Ženesio je reagovao ubacivanje dvojice napadača Dembelea i Kornea, a Duboa se šest minuta kasnije iskupio izjednačujućim golom za Lion posle opsade Lilovog šesnaaesterca.

Usledila je totalna ofanziva domaćih, ali je golman Menjan spasa Lil poraza. Lil igra naredna dva meča kod kuće i ima šansu da potvrdi drugo mesto i plasman u Ligu šampiona, dok Lion u sledećem kolu gostuje u Marselju. Sent Etjen ima lakši raspored do kraja i bilo kakav kiks Liona do kraja bi mogao da bude baš bolan...

FRANCUSKA 1 - 35. KOLO

Petak

Strazbur - Marselj 1:1 (0:0)
/Lala 65 - Žermen 48/

Subota

PSŽ - Nica 1:1 (0:0)
/Nejmar 60. penal - Ganago 60. penal/

Gengan – Kaen  0:0

Rems – Nim  0:3 (0:2)
/Feri 26, Ripar 43, Buanga 46/

Bordo – Anže  0:1 (0:1)
/Bahoken 40/

Nedelja

Monpelje - Amijen 1:1 (0:0)
/Mole 81 - Mendoza 66/

Nant - Dižon 3:0 (0:0)
/Ture 51, Kulibali 74, Ronžije 80/

Tuluz - Ren 2:2 (1:1)
/Durmaz 40pen, Dosevi 51 - Nijang 35, Sar 58/

Monako - Sent Etjen 2:3 (1:0)
/Martins 18, Karlos Vinisijus 90+2 - Ture 59ag, Kabelja 71, Nordan 80/

Lion - Lil 2:2 (1:0)
/Terije 11, Duboa 74 - Remi 50, Sumare 68/



Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar