Селектор Хрватске, Мршић: Ако буде АБА лиге...

Доскорашњи директор Цедевите сумња у будућност регионалног такмичења.

Кошарка 06.05.2019 | 08:30
Селектор Хрватске, Мршић: Ако буде АБА лиге...
Црни облаци су се навукли над АБА лигом. Иако је Олимпијакос послао захтев да се прикључи такмичењу од наредне сезоне, из Загреба стижу сигнали са радним насловом „Ако буде АБА лиге“...

Из Подгорице су још после финалне серије поручили да „неће играти лигу Небојше Човића“, скупштина лиге је одложена још једном, а нови селектор репрезентације Хрватске, досадашњи директор Цедевите, Вељко Мршић додатно је долио уље на ватру.

Мршић је у разговору за Јутарњи лист, причајући о будућности Цедевите, рекао да је то дугорочни и стабилан пројекат, док ће тим доживети ремонт за следећу сезону. Уз ограду да не зна где ће тај тим најесен играти:

„Мора се гледати дугорочно, да се ствара тим који ће моћи да игра заједно неколико сезона, а да уз то остварује минималне циљеве, да се пласира у плеј-оф АБА лиге. Ако је буде“, рекао је Мршић.

На питање да ли то значи да је неизвесна будућност регионалног такмичења, селектор Хрватске је додао:

„Не знам. Ово што се догодило на крају је јако ружно. И ако се ствари у АБА лиги драматично не промене, неће бити добро“.

Ехо финалне серије, у којој се више причало о догађајима крај терена, него на њему, где је Звезда скинула круну Будућности, још траје...

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар