Selektor Hrvatske, Mršić: Ako bude ABA lige...

Doskorašnji direktor Cedevite sumnja u budućnost regionalnog takmičenja.

Košarka 06.05.2019 | 08:30
Selektor Hrvatske, Mršić: Ako bude ABA lige...
Crni oblaci su se navukli nad ABA ligom. Iako je Olimpijakos poslao zahtev da se priključi takmičenju od naredne sezone, iz Zagreba stižu signali sa radnim naslovom „Ako bude ABA lige“...

Iz Podgorice su još posle finalne serije poručili da „neće igrati ligu Nebojše Čovića“, skupština lige je odložena još jednom, a novi selektor reprezentacije Hrvatske, dosadašnji direktor Cedevite, Veljko Mršić dodatno je dolio ulje na vatru.

Mršić je u razgovoru za Jutarnji list, pričajući o budućnosti Cedevite, rekao da je to dugoročni i stabilan projekat, dok će tim doživeti remont za sledeću sezonu. Uz ogradu da ne zna gde će taj tim najesen igrati:

„Mora se gledati dugoročno, da se stvara tim koji će moći da igra zajedno nekoliko sezona, a da uz to ostvaruje minimalne ciljeve, da se plasira u plej-of ABA lige. Ako je bude“, rekao je Mršić.

Na pitanje da li to znači da je neizvesna budućnost regionalnog takmičenja, selektor Hrvatske je dodao:

„Ne znam. Ovo što se dogodilo na kraju je jako ružno. I ako se stvari u ABA ligi dramatično ne promene, neće biti dobro“.

Eho finalne serije, u kojoj se više pričalo o događajima kraj terena, nego na njemu, gde je Zvezda skinula krunu Budućnosti, još traje...

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar