Миха провоцира и пријети, Гатузо одговара и чека га!

Србин враћа дугове бившим клубовима, а за Милановог тренера је меч бити или не бити.

Фудбал 06.05.2019 | 00:00
Миха провоцира и пријети, Гатузо одговара и чека га!
Синиша Михајловић сутра може да и дефинитивно обави задатак због којег је доведен и да се приде освети клубу у којем се на крају нису лепо понели према њему. Миха се ове сезоне у Болоњи већ осветио бившим клубовима Торину и Сампдорији, играо нерешено са Фиорентином и на списку дужника му је једино остао Милан.

Већ је победио Интер на Сан Сиру, у првом мечу на клупи Болоње, а истом се нада и сутра. Његова Болоња је у страшној форми. што се не може рећи за Милан којем гори под ногама.

„До сада смо много урадили, али у реалности то не значи ништа јер нисмо и званично изборили опстанак. Циљ је близу, на корак смо од њега и прилично сам сигуран да ћемо га сутра остварити. Имамо шансу против тима који пролази кроз тежак период. Подсећају ме на Интер који је био у таквој кризи када сам дебитовао на клупи Болоње против њих. Познајем Миланову публику и милим да јој је стрпљење при крају“, поручио је Михајловић на конференцији за медије уочи меча.

Његовом колеги на супротној клупи Ђенару Гатузу су нешто касније пренесене Михајловићеверечи.

„Те речи треба нам дају додатну сангу. Ако је то оно што остали тимови тренутно мисле о нама, онда морамо да реагујемо и присетимо се тих речи на терену“, најавио је Гатузо.

Милан игра меч бити или не бити. Ако не победи, сезона је пропала. У каквој је кризи Милан, најбоље говори информација да је Гатузо пре неколико дана казнио целу екипу слањем у карантин јер је Тјемуе Бакајоко закаснио сат времена на тренинг пошто му је наводно нестало горива у аутомобилу?! Остатак тима је тешко прихватио казну и додатно се разочарао од тренера.

Михајловић сада долива уље на ватру Гатузовог беса доводећи у питање исправност његових одлука.

„Тешко да ћете нешто добити увођењем казнених мера. Бар је код мене био такав случај док сам био играч. Као тренер се користим другим методама ако је екипа у негативном моменту. Ниједан играч не воли када лоше иде тиму и карантин је последње решење. Познајем Гатуза добро и знам да ће учинити све да се извуче из ове ситуације“, поручио је Миха.

Гатузо је изнео свој угао што се тиче карантина.

„Донео сам такву одлуку и клуб ме је подржао. Претходних дана сам видео да је тим раздражљивији него иначе и само треба то да покаже на терену. Нисам желео по сваку цену да предузимам овакве мере, али нека правила морају да се поштују и то важи за све. У тешким моментима, сви морају да осете тежину дреса који носе. Одлучио сам се за карантин јер ми се учинило да нису баш сви свесни посла којима се баве“.

Гатузо жели да испровоцира рекацију својих играча да коначно покажу неку амбицију.

„Свако ко игра фудбал или се бави неким спортом, зна какав је понос када чујете химну Лиге шампиона. Тренутно смо у негативном моменту и једини начин да се извучемо јесте да постанемо свесни шта је добро, а шта лоше. Свако ко игра у Милану мора да има такву амбицију.Проблем је што смо до сада избегавали да кажемо једни другима неке ствари у лице како не бисмо дизали прашину. Ако је нечије понашање лоше и штетно, онда на то треба да се укаже пажња“.

Право је чудо како Миланов стратег још није добио октаз, а многи сматрају да је сам требало да поднесе оставку. Ипак, њему не пада на памет да "баци пешкир".

„Никаква одлука није донета, једини циљ који имам је да доведем екипу до Лиге шампиона. Имам још две године уговора и нико ми ништа није рекао. Што се тиче оставке, то није део мог речника. Неће се десити. Сетите се какакав сам играч био. Да ли заиста мислите да ћу се предати? Борим се од 17. године и када више не будем желео да се борим, проводићу време са мојом децом и псима, уживаћу у животу... Али тај тренутак још није дошао. У наредних неколико утакмица, морамо да докажемо да нисмо мртви и да смо у игри. Превише бодова смо прокоцкали, али четврто место је и даље остварив циљ“.

За разлику од Гатуза, Михајловића клуб моли да остане после ове сезоне. Али, он не жели још о томе...

„Не желим да прича о том сада. Када остваримо циљ, тада ћемо причати“, рекао је Миха.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар