Miha provocira i prijeti, Gatuzo odgovara i čeka ga!

Srbin vraća dugove bivšim klubovima, a za Milanovog trenera je meč biti ili ne biti.

Fudbal 06.05.2019 | 00:00
Miha provocira i prijeti, Gatuzo odgovara i čeka ga!
Siniša Mihajlović sutra može da i definitivno obavi zadatak zbog kojeg je doveden i da se pride osveti klubu u kojem se na kraju nisu lepo poneli prema njemu. Miha se ove sezone u Bolonji već osvetio bivšim klubovima Torinu i Sampdoriji, igrao nerešeno sa Fiorentinom i na spisku dužnika mu je jedino ostao Milan.

Već je pobedio Inter na San Siru, u prvom meču na klupi Bolonje, a istom se nada i sutra. Njegova Bolonja je u strašnoj formi. što se ne može reći za Milan kojem gori pod nogama.

„Do sada smo mnogo uradili, ali u realnosti to ne znači ništa jer nismo i zvanično izborili opstanak. Cilj je blizu, na korak smo od njega i prilično sam siguran da ćemo ga sutra ostvariti. Imamo šansu protiv tima koji prolazi kroz težak period. Podsećaju me na Inter koji je bio u takvoj krizi kada sam debitovao na klupi Bolonje protiv njih. Poznajem Milanovu publiku i milim da joj je strpljenje pri kraju“, poručio je Mihajlović na konferenciji za medije uoči meča.

Njegovom kolegi na suprotnoj klupi Đenaru Gatuzu su nešto kasnije prenesene Mihajlovićevereči.

„Te reči treba nam daju dodatnu sangu. Ako je to ono što ostali timovi trenutno misle o nama, onda moramo da reagujemo i prisetimo se tih reči na terenu“, najavio je Gatuzo.

Milan igra meč biti ili ne biti. Ako ne pobedi, sezona je propala. U kakvoj je krizi Milan, najbolje govori informacija da je Gatuzo pre nekoliko dana kaznio celu ekipu slanjem u karantin jer je Tjemue Bakajoko zakasnio sat vremena na trening pošto mu je navodno nestalo goriva u automobilu?! Ostatak tima je teško prihvatio kaznu i dodatno se razočarao od trenera.

Mihajlović sada doliva ulje na vatru Gatuzovog besa dovodeći u pitanje ispravnost njegovih odluka.

„Teško da ćete nešto dobiti uvođenjem kaznenih mera. Bar je kod mene bio takav slučaj dok sam bio igrač. Kao trener se koristim drugim metodama ako je ekipa u negativnom momentu. Nijedan igrač ne voli kada loše ide timu i karantin je poslednje rešenje. Poznajem Gatuza dobro i znam da će učiniti sve da se izvuče iz ove situacije“, poručio je Miha.

Gatuzo je izneo svoj ugao što se tiče karantina.

„Doneo sam takvu odluku i klub me je podržao. Prethodnih dana sam video da je tim razdražljiviji nego inače i samo treba to da pokaže na terenu. Nisam želeo po svaku cenu da preduzimam ovakve mere, ali neka pravila moraju da se poštuju i to važi za sve. U teškim momentima, svi moraju da osete težinu dresa koji nose. Odlučio sam se za karantin jer mi se učinilo da nisu baš svi svesni posla kojima se bave“.

Gatuzo želi da isprovocira rekaciju svojih igrača da konačno pokažu neku ambiciju.

„Svako ko igra fudbal ili se bavi nekim sportom, zna kakav je ponos kada čujete himnu Lige šampiona. Trenutno smo u negativnom momentu i jedini način da se izvučemo jeste da postanemo svesni šta je dobro, a šta loše. Svako ko igra u Milanu mora da ima takvu ambiciju.Problem je što smo do sada izbegavali da kažemo jedni drugima neke stvari u lice kako ne bismo dizali prašinu. Ako je nečije ponašanje loše i štetno, onda na to treba da se ukaže pažnja“.

Pravo je čudo kako Milanov strateg još nije dobio oktaz, a mnogi smatraju da je sam trebalo da podnese ostavku. Ipak, njemu ne pada na pamet da "baci peškir".

„Nikakva odluka nije doneta, jedini cilj koji imam je da dovedem ekipu do Lige šampiona. Imam još dve godine ugovora i niko mi ništa nije rekao. Što se tiče ostavke, to nije deo mog rečnika. Neće se desiti. Setite se kakakav sam igrač bio. Da li zaista mislite da ću se predati? Borim se od 17. godine i kada više ne budem želeo da se borim, provodiću vreme sa mojom decom i psima, uživaću u životu... Ali taj trenutak još nije došao. U narednih nekoliko utakmica, moramo da dokažemo da nismo mrtvi i da smo u igri. Previše bodova smo prokockali, ali četvrto mesto je i dalje ostvariv cilj“.

Za razliku od Gatuza, Mihajlovića klub moli da ostane posle ove sezone. Ali, on ne želi još o tome...

„Ne želim da priča o tom sada. Kada ostvarimo cilj, tada ćemo pričati“, rekao je Miha.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar