Тијана за триплу круну, Милена за спас сезоне!

Усијање на Босфору! Две најскупље екипе на свету, Езачибаши и Вакифбанк играју мајсторицу за шампиона Турске. У првом плану биће две златне српске одбојкашице.

Остали спортови 05.05.2019 | 10:45
Тијана за триплу круну, Милена за спас сезоне!
Цела сезона стаје у један меч. Више нема поправног. Мајсторица одлучује о шампиону Турске за одбојкашице.

Две најскупље екипе данашњице, Езачибаши и Вакифбанк у дворани Бурхан Фелек играју за круну. Много су очекивали да се ова два моћна тима нађу у финалу Лиге шампиона, али италијански клубови, Конељано и Новара су били бољи. Улог је велики – трон у Турској.

Езачибаши игра у својој дворани. Екипа српске бомбардерке Тијане Бошковић има већ два пехара у витринама ове сезоне, Суперкуп и Куп Турске, фали онај најбитнији за скидање са престола Вакифбанк. Чета Ђованија Гуидетија је прошле сезоне освојила све што је могло да се освоји. Али, ове је само одбрањена титула клупског светског шампиона. За браниоца титуле у Турској игра Милена Рашић, капитен репрезентације Србије.

У претходна четири меча финалне серије - драма. Езачибаши је добио први и четврти дуел са по 3:2, док је Вакиф лакше побеђивао – 3:1 у другом и трећем сусрету. У четвртој утакмици творац преокрета је била Тијана Бошковић. Вакиф је бодио 11:8 и 13:12 у петом сету, био близу круне, али је МВП Светског првенства у Јападну рекла: „Није крај“.

Са пет поена у тај-брејку довела је свој тим до мајсторице. Уз нашу коректорку Езачибаши има још две велике звезде светске одбојке, капитена, Американку Џордан Ларсон и Корејку Ким Јеон Кунг.

„Четвти меч је био невероватан. Заслужили смо тријумф, али пред нама је пета, одлучујућа утакмица. Бићемо спремније за тај меч, верујем у титулу“, рекла је Ким за сајт клуба после трилера у претходној утакмици.

Прошле сезоне је Езачибаши водио 2:1 у финалној серији, али је поклекао у наредна два меча. У мајсторици је било 3:0 за Вакифбанк. Сада је ситуација обрнута. Езачибаши је успео да избори пети дуел и психолошки је у предности, у налету. Ове сезоне ова два тима су одиграла седам утакмица, а Езачибаши води 4:3.

Тренер Вакифбанк Ђовани Гуидети је пред ову финалну серију избацио из стартне поставе Холанђанку Лонеке Слутјес. Шансу је дао младој 19-годишнкој Туркињи Ебрар Каракурт која је поверење трофејног стручњака оправдала. Бранилац круне је већ за следећу сезону капарисао Холанђанку Селест Плак која долази из италијанске Новаре.

У игри Вакифа све зависи од расположења Кинескиње Жу Тинг. Није бриљирала током већег дела сезоне, али је у овој финалној серији опет она стара. Али, с друге стране је Тијана Бошковић. Севаће са обе стране мреже.

Драма достиже врхунац. Можда о титули буде одлучивао тај-брејк.

ТУРСКА – ФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА, МАЈСТОРИЦА

Недеља

13.00: Езачибаши – Вакифбанк /у серији: 2:2/

Извор: моззартспорт

Фото: ЦЕВ

Коментари / 0

Оставите коментар