Tijana za triplu krunu, Milena za spas sezone!

Usijanje na Bosforu! Dve najskuplje ekipe na svetu, Ezačibaši i Vakifbank igraju majstoricu za šampiona Turske. U prvom planu biće dve zlatne srpske odbojkašice.

Ostali sportovi 05.05.2019 | 10:45
Tijana za triplu krunu, Milena za spas sezone!
Cela sezona staje u jedan meč. Više nema popravnog. Majstorica odlučuje o šampionu Turske za odbojkašice.

Dve najskuplje ekipe današnjice, Ezačibaši i Vakifbank u dvorani Burhan Felek igraju za krunu. Mnogo su očekivali da se ova dva moćna tima nađu u finalu Lige šampiona, ali italijanski klubovi, Koneljano i Novara su bili bolji. Ulog je veliki – tron u Turskoj.

Ezačibaši igra u svojoj dvorani. Ekipa srpske bombarderke Tijane Bošković ima već dva pehara u vitrinama ove sezone, Superkup i Kup Turske, fali onaj najbitniji za skidanje sa prestola Vakifbank. Četa Đovanija Guidetija je prošle sezone osvojila sve što je moglo da se osvoji. Ali, ove je samo odbranjena titula klupskog svetskog šampiona. Za branioca titule u Turskoj igra Milena Rašić, kapiten reprezentacije Srbije.

U prethodna četiri meča finalne serije - drama. Ezačibaši je dobio prvi i četvrti duel sa po 3:2, dok je Vakif lakše pobeđivao – 3:1 u drugom i trećem susretu. U četvrtoj utakmici tvorac preokreta je bila Tijana Bošković. Vakif je bodio 11:8 i 13:12 u petom setu, bio blizu krune, ali je MVP Svetskog prvenstva u Japadnu rekla: „Nije kraj“.

Sa pet poena u taj-brejku dovela je svoj tim do majstorice. Uz našu korektorku Ezačibaši ima još dve velike zvezde svetske odbojke, kapitena, Amerikanku Džordan Larson i Korejku Kim Jeon Kung.

„Četvti meč je bio neverovatan. Zaslužili smo trijumf, ali pred nama je peta, odlučujuća utakmica. Bićemo spremnije za taj meč, verujem u titulu“, rekla je Kim za sajt kluba posle trilera u prethodnoj utakmici.

Prošle sezone je Ezačibaši vodio 2:1 u finalnoj seriji, ali je poklekao u naredna dva meča. U majstorici je bilo 3:0 za Vakifbank. Sada je situacija obrnuta. Ezačibaši je uspeo da izbori peti duel i psihološki je u prednosti, u naletu. Ove sezone ova dva tima su odigrala sedam utakmica, a Ezačibaši vodi 4:3.

Trener Vakifbank Đovani Guideti je pred ovu finalnu seriju izbacio iz startne postave Holanđanku Loneke Slutjes. Šansu je dao mladoj 19-godišnkoj Turkinji Ebrar Karakurt koja je poverenje trofejnog stručnjaka opravdala. Branilac krune je već za sledeću sezonu kaparisao Holanđanku Selest Plak koja dolazi iz italijanske Novare.

U igri Vakifa sve zavisi od raspoloženja Kineskinje Žu Ting. Nije briljirala tokom većeg dela sezone, ali je u ovoj finalnoj seriji opet ona stara. Ali, s druge strane je Tijana Bošković. Sevaće sa obe strane mreže.

Drama dostiže vrhunac. Možda o tituli bude odlučivao taj-brejk.

TURSKA – FINALE PLEJ-OFA, MAJSTORICA

Nedelja

13.00: Ezačibaši – Vakifbank /u seriji: 2:2/

Izvor: mozzartsport

Foto: CEV

Komentari / 0

Ostavite komentar