Фернандо Алосно на трагу Грејема Хила!

Шпански ас најавио учешће на овогодишњој трци Индијанаполис 500 чијим би освајањем постао тек други возач са чувеном и неухватљивом "Триплом круном" аутомото спорта.

Остали спортови 02.05.2019 | 17:45
Фернандо Алосно на трагу Грејема Хила!
Жива легенда аутомото спорта, Фернандо Алонсо не смирује се након што је прошле године одвезао последње кругове у најбржем циркусу на свету, Формули 1.

Двоструки Ф1 шампион и по многим параметрима један од најбољих возача који је икада сео за волан пријавио се за учешће на овогодишњем издању једне од најпрестижнијих трка на свету, "Индијанаполис 500". Наравно, у питању је једна од станица у америчком пандану Формуле 1, Индикар серији чије се 103. издање, то јест нових 200 паклених кругова на писти у Индијанаполису вози у недељу 26. маја.

Уколико буде победио на трци Астуријац ће постати тек други којем је пошло за руком да узме тзв "Триплу круну" аутомотоспорта, то јест да уједини тријумфе на три највеће трке - Великој награди Монака у Ф1, 24 часа Ле Мана и Индијанаполис 500. Пре њега то је за руком пошло само легендарном Грејему Хилу. Тренутно, то би могао да уради још само Колумбијац Хуан Пабло Монтоја којем "недостаје" 24 часа Ле Мана.

Занимљиво је да је 37-годишњи Алонсо већ дубоко у припремама за учешће у наредном издању Дакар релија који ће се наредних година возити на новој дестинацији, у Саудијској Арабији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар