Fernando Alosno na tragu Grejema Hila!

Španski as najavio učešće na ovogodišnjoj trci Indijanapolis 500 čijim bi osvajanjem postao tek drugi vozač sa čuvenom i neuhvatljivom "Triplom krunom" automoto sporta.

Ostali sportovi 02.05.2019 | 17:45
Fernando Alosno na tragu Grejema Hila!
Živa legenda automoto sporta, Fernando Alonso ne smiruje se nakon što je prošle godine odvezao poslednje krugove u najbržem cirkusu na svetu, Formuli 1.

Dvostruki F1 šampion i po mnogim parametrima jedan od najboljih vozača koji je ikada seo za volan prijavio se za učešće na ovogodišnjem izdanju jedne od najprestižnijih trka na svetu, "Indijanapolis 500". Naravno, u pitanju je jedna od stanica u američkom pandanu Formule 1, Indikar seriji čije se 103. izdanje, to jest novih 200 paklenih krugova na pisti u Indijanapolisu vozi u nedelju 26. maja.

Ukoliko bude pobedio na trci Asturijac će postati tek drugi kojem je pošlo za rukom da uzme tzv "Triplu krunu" automotosporta, to jest da ujedini trijumfe na tri najveće trke - Velikoj nagradi Monaka u F1, 24 časa Le Mana i Indijanapolis 500. Pre njega to je za rukom pošlo samo legendarnom Grejemu Hilu. Trenutno, to bi mogao da uradi još samo Kolumbijac Huan Pablo Montoja kojem "nedostaje" 24 časa Le Mana.

Zanimljivo je da je 37-godišnji Alonso već duboko u pripremama za učešće u narednom izdanju Dakar relija koji će se narednih godina voziti na novoj destinaciji, u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar