Списак свих Интерових жеља за љето...

Лукаку, Кен, Џеко, Ракитић, Тонали, Сергеј, Данило, Хисај. . . ! А познато је и ко ће све највероватније отићи. . .

Фудбал 02.05.2019 | 23:00
Списак свих Интерових жеља за љето...
Антонио Конте је био на радару, Бепе Марота је покушао да привуче Макса Алегрија, навијачи су сањали повратак Жозеа Муриња, а на крају је извесно да ће Лучано Спалети остати на Интеровом кормилу и наредног лета!

Пошто је Интеров спортски сектор решио ту главобољу, сада су се створили сви услови за коначно отварање пројекта „Интер 2019/20“. У Интеру су планирају огромне инвестиције, које би испратиле још једну годину у Лиги шампиона, а директорски тандем Марота - Аузилио имаће као задатак да Спалетију коначно направе конкурентан састав, пре свега у Серији А.

Месецима уназад спекулише се о бројним именима практично на свим позицијама, последњи у низу је Јувентусов бисер Мојзе Кен, а миланска групација Медијасет донела је комплетан списак играча на које Интерови скаути обраћају велику пажњу и који ће се наћи у разматрању када се капије летње трансфер пијаце буду откључале 1. јула.

Кренимо редом...

Интеров приоритет за лето биће позиција десног бека. Као гром из ведра неба Острвом је одјекнула вест да је Интер практично већ договорио трансфер десног бека за нову сезону и то право из Манчестер Ситија.Данило је, наводно, дошао до усменог договора с Неразурима, чак је откривено да ће добијати плату од 3.500.000 евра, што је за милион европских новчаница мање од онога што сада добија у Ситију. Оно што у Ситију нема јесте минутажа, коју би сигурно имао у Интеру, пошто је сигурно да уговори Седрика Соареша иШима Врсаљка неће бити откупљени од Саутемптона, ондосно Атлетико Мадрида. Конкуренција на десном беку био би му само Данило Д'Амброзио. У случају да план вредан 15.000.000 евра не буде успешан, Интерова идеја је да проба да ангажује Елсеида Хисаја из Наполија. Албанац је одавно Интерова мета, скаути су га посматрали неколико пута ове сезоне, па је тако легитимна мета за лето. Не треба заборавити да Хисај покрива и леви одбрамбени бок, што је радио и ове сезоне у Наполију, али ретко. Интер ту сада имаАсамоу и Далберта, који се није показао, а клуб би ипак могао да му пружи још једну шансу да се докаже.

Као потпуна алтернатива је Дармијан из Манчестер јунајтеда. Предност италијанског репрезентативца је што може да игра на свим позицијама у одбрани, а како му с Јунајтедом уговор истиче за годину дана и да на Олд Трафорду желе да га се реше, не би било чудно ни да Интер ангажује и њега, заједно с Данилом. Његова цена била би тек негде око 7.000.000 евра, можда и мање.

Интер као кеца у рукаву чува и широј јавности непознатог Ренца Саравију из аргентинског Расинга, али извесно је да он не би био прва опција на десном боку и да би клуб морао да ангажује још једног бека уз њега.

Уз играча на десној одбрамбеној страни, доста тога могло би да се промени и у вези. Лука Модрић остаје тиха патња и неко ко је и даље недостижан за Неразуре, мада ће клуб бити у приправности ако Зинедин Зидани Флорентино Перез реше да званично најбољег фудбалера света ослободе дужности, што је у овом тренутку ипак нереално. Зато је опција Б Иван Ракитић, који упркос демантовању италијанске штампе и даље привлачи велику пажњу шпанских медија, поготово каталонских, који га селе у Манчестер јунајтед или Интер... С обзиром да у везни ред Барселоне долази Френки де Јонг, а да Ракитићу садашњи уговор истиче 2021. године, ово би могла да буде једна од последњих шанси за клуб да заради озбиљнији новац. Шушка се негде између 35.000.000 и 40.000.000 евра.

Алтернатива је Илкај Гундоган из Ситија, који месецима уназад лута између обнављања сарадње с Ситијем и одласка, због чега га је чак прозвао и Пеп Гвардиола и поручио му да се што пре одлучи. У домену мање реалних идеја су Николо Барела, коме најављују селидбу у Премијер лигу или Бајерн, а потом и Сергеј Милинковић Савић, који је ипак прескуп за Неразуре, иако евентуално обештећење сада неће износити оних астрономских 150.000.000 евра, колико је Клаудио Лотито тражио летос.

У офанзиви једна од жеља је Федерико Кјеза, али све је извесније да ће он у Јувентус. Такође, помињу сеРомелу Лукаку, који је недавно изјавио да ће једног дана сигурно заиграти у Серији А, као и Ромин стрелацЕдин Џеко, Аталантина ведета Дуван Запата и поменути Мојзе Кен.

Интер се свакако налази у великом расцепу на тој позицији „деветке“, јер је и даље непозната судбина ражалованог капитена Маурија Икардија. Његова вредност драстично је пала последњих месеци, тачније откако су почеле све ове заврзламе око новог уговора и откад је склоњен из тима, па и враћен касније, а стручњаци у Италији верују да сада вреди тек негде око 70.000.000 евра, што је за 40.000.000 евра мање од његове откупне клаузуле.

Ако Икарди на крају заиста буде отишао, Интер ће бити у обавези да доведе адекватну замену, а у јавности се типује да ће то бити управо Кен, с тим што би се са лета 2020. то померило већ предстојеће месеце.

Паралелно с листом жеља, појавио се и списак за одстрел. Интер ће током лета покушати да заради на продајама Ивана Перишића, Борхе Валера, Весина, Антонија Кандреве, можда чак и Далберта, ако се буду отвориле друге опције, док је под знаком питања и Кеита Балде. Све ће, напомињемо, зависити од тога како ће се прелазни рок одвијати, а не треба да подсећамо да је Интер један од оних клубова који годинама много тога обећава, али мало заиста и направи. Било је, истина, прича око немогућности власника клуба да уложе средства директно из Кине, што је сада превазиђена препрека.

Пошто се у преосталим седмицама Интер још једино бори за то директно место у Лиги шампиона, наредне сезоне циљ је да се оде неколико корака даље. Да се, пре свега, буде конкурентан ривал Јувентусу за титулу, али и да се покуша да се освоји макар један трофеј.

Питање је само – хоће ли се Интеру коцкице коначно посложити...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар