Spisak svih Interovih želja za ljeto...

Lukaku, Ken, Džeko, Rakitić, Tonali, Sergej, Danilo, Hisaj. . . ! A poznato je i ko će sve najverovatnije otići. . .

Fudbal 02.05.2019 | 23:00
Spisak svih Interovih želja za ljeto...
Antonio Konte je bio na radaru, Bepe Marota je pokušao da privuče Maksa Alegrija, navijači su sanjali povratak Žozea Murinja, a na kraju je izvesno da će Lučano Spaleti ostati na Interovom kormilu i narednog leta!

Pošto je Interov sportski sektor rešio tu glavobolju, sada su se stvorili svi uslovi za konačno otvaranje projekta „Inter 2019/20“. U Interu su planiraju ogromne investicije, koje bi ispratile još jednu godinu u Ligi šampiona, a direktorski tandem Marota - Auzilio imaće kao zadatak da Spaletiju konačno naprave konkurentan sastav, pre svega u Seriji A.

Mesecima unazad spekuliše se o brojnim imenima praktično na svim pozicijama, poslednji u nizu je Juventusov biser Mojze Ken, a milanska grupacija Medijaset donela je kompletan spisak igrača na koje Interovi skauti obraćaju veliku pažnju i koji će se naći u razmatranju kada se kapije letnje transfer pijace budu otključale 1. jula.

Krenimo redom...

Interov prioritet za leto biće pozicija desnog beka. Kao grom iz vedra neba Ostrvom je odjeknula vest da je Inter praktično već dogovorio transfer desnog beka za novu sezonu i to pravo iz Mančester Sitija.Danilo je, navodno, došao do usmenog dogovora s Nerazurima, čak je otkriveno da će dobijati platu od 3.500.000 evra, što je za milion evropskih novčanica manje od onoga što sada dobija u Sitiju. Ono što u Sitiju nema jeste minutaža, koju bi sigurno imao u Interu, pošto je sigurno da ugovori Sedrika Soareša iŠima Vrsaljka neće biti otkupljeni od Sautemptona, ondosno Atletiko Madrida. Konkurencija na desnom beku bio bi mu samo Danilo D'Ambrozio. U slučaju da plan vredan 15.000.000 evra ne bude uspešan, Interova ideja je da proba da angažuje Elseida Hisaja iz Napolija. Albanac je odavno Interova meta, skauti su ga posmatrali nekoliko puta ove sezone, pa je tako legitimna meta za leto. Ne treba zaboraviti da Hisaj pokriva i levi odbrambeni bok, što je radio i ove sezone u Napoliju, ali retko. Inter tu sada imaAsamou i Dalberta, koji se nije pokazao, a klub bi ipak mogao da mu pruži još jednu šansu da se dokaže.

Kao potpuna alternativa je Darmijan iz Mančester junajteda. Prednost italijanskog reprezentativca je što može da igra na svim pozicijama u odbrani, a kako mu s Junajtedom ugovor ističe za godinu dana i da na Old Trafordu žele da ga se reše, ne bi bilo čudno ni da Inter angažuje i njega, zajedno s Danilom. Njegova cena bila bi tek negde oko 7.000.000 evra, možda i manje.

Inter kao keca u rukavu čuva i široj javnosti nepoznatog Renca Saraviju iz argentinskog Rasinga, ali izvesno je da on ne bi bio prva opcija na desnom boku i da bi klub morao da angažuje još jednog beka uz njega.

Uz igrača na desnoj odbrambenoj strani, dosta toga moglo bi da se promeni i u vezi. Luka Modrić ostaje tiha patnja i neko ko je i dalje nedostižan za Nerazure, mada će klub biti u pripravnosti ako Zinedin Zidani Florentino Perez reše da zvanično najboljeg fudbalera sveta oslobode dužnosti, što je u ovom trenutku ipak nerealno. Zato je opcija B Ivan Rakitić, koji uprkos demantovanju italijanske štampe i dalje privlači veliku pažnju španskih medija, pogotovo katalonskih, koji ga sele u Mančester junajted ili Inter... S obzirom da u vezni red Barselone dolazi Frenki de Jong, a da Rakitiću sadašnji ugovor ističe 2021. godine, ovo bi mogla da bude jedna od poslednjih šansi za klub da zaradi ozbiljniji novac. Šuška se negde između 35.000.000 i 40.000.000 evra.

Alternativa je Ilkaj Gundogan iz Sitija, koji mesecima unazad luta između obnavljanja saradnje s Sitijem i odlaska, zbog čega ga je čak prozvao i Pep Gvardiola i poručio mu da se što pre odluči. U domenu manje realnih ideja su Nikolo Barela, kome najavljuju selidbu u Premijer ligu ili Bajern, a potom i Sergej Milinković Savić, koji je ipak preskup za Nerazure, iako eventualno obeštećenje sada neće iznositi onih astronomskih 150.000.000 evra, koliko je Klaudio Lotito tražio letos.

U ofanzivi jedna od želja je Federiko Kjeza, ali sve je izvesnije da će on u Juventus. Takođe, pominju seRomelu Lukaku, koji je nedavno izjavio da će jednog dana sigurno zaigrati u Seriji A, kao i Romin strelacEdin Džeko, Atalantina vedeta Duvan Zapata i pomenuti Mojze Ken.

Inter se svakako nalazi u velikom rascepu na toj poziciji „devetke“, jer je i dalje nepoznata sudbina ražalovanog kapitena Maurija Ikardija. Njegova vrednost drastično je pala poslednjih meseci, tačnije otkako su počele sve ove zavrzlame oko novog ugovora i otkad je sklonjen iz tima, pa i vraćen kasnije, a stručnjaci u Italiji veruju da sada vredi tek negde oko 70.000.000 evra, što je za 40.000.000 evra manje od njegove otkupne klauzule.

Ako Ikardi na kraju zaista bude otišao, Inter će biti u obavezi da dovede adekvatnu zamenu, a u javnosti se tipuje da će to biti upravo Ken, s tim što bi se sa leta 2020. to pomerilo već predstojeće mesece.

Paralelno s listom želja, pojavio se i spisak za odstrel. Inter će tokom leta pokušati da zaradi na prodajama Ivana Perišića, Borhe Valera, Vesina, Antonija Kandreve, možda čak i Dalberta, ako se budu otvorile druge opcije, dok je pod znakom pitanja i Keita Balde. Sve će, napominjemo, zavisiti od toga kako će se prelazni rok odvijati, a ne treba da podsećamo da je Inter jedan od onih klubova koji godinama mnogo toga obećava, ali malo zaista i napravi. Bilo je, istina, priča oko nemogućnosti vlasnika kluba da ulože sredstva direktno iz Kine, što je sada prevaziđena prepreka.

Pošto se u preostalim sedmicama Inter još jedino bori za to direktno mesto u Ligi šampiona, naredne sezone cilj je da se ode nekoliko koraka dalje. Da se, pre svega, bude konkurentan rival Juventusu za titulu, ali i da se pokuša da se osvoji makar jedan trofej.

Pitanje je samo – hoće li se Interu kockice konačno posložiti...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar