Надал, шта не ваља?

Шпанац први пут од 2004. године мај дочекује без иједне освојене титуле!

Тенис 02.05.2019 | 22:15
Надал, шта не ваља?
Рафаел Надал чува друго мјесто на АТП листи, иза Новака Ђоковића, иако ово дефинитивно није његова сезона.

Шпанац је у 2019. години учествовао на пет турнира, а само на Аустралијан Опену успио је да се домогне финала. И изгубио га је од Ђоковића.

Статистика каже да се Надалу није догодило да не освоји трофеј у првих пет мјесеци од 2004. године!

Односно готово од почетка професионалне каријере.

Он је те 2004. освојио први АТП пехар у каријери, на турниру у Сопоту у августу, а након тога редовно је држао тениске лекције, нарочито на турнирима на шљаци.

Од тада је подигао још 79 трофеја, укључујући 17 гренд слемова и 33 мастерс пехара, али и олимпијска злата у синглу и дублу.

Најуспјешније године у Надаловој каријери су 2005, када је освојио 11 турнира и 2013. када је подигао 10 пехара. Најмање успјеха, не рачунајући 2004, када је освојио први АТП пехар у каријери, била је 2016, када је славио само у Монте Карлу и Барселони.

"Краљ шљаке" сваке сезоне доминирао је макар почетком другог квартала, када почиње серија турнира на његовој омиљеној подлози.

На мастерсу у Монте Карлу готово да је био претплаћен на пехар, будући да га је подигао чак 11 пута у каријери, укључујући и осам пута у низу од 2005. до 2013, када је његову нестварну серију прекинуо Ђоковић.

Ове године није успио да одбрани пехар. Фабио Фоњини побиједио га је у полуфиналу, а затим касније освојио и турнир.

Очекивало се да ће Надал успјети да се искупи на турниру АТП серије 500 у Барселони, на којем је такође побјеђивао 11 пута у каријери и бранио трофеј, али ни то му није пошло за руком.

Опет је заустављен у полуфиналу, а бољи од њега био је Доминик Тим.

Прије тога на мастерсу у Индијан Велсу у полуфиналу је предао меч без борбе Роџеру Федереру због повреде, а непосредно прије тога у Акапулку га је елиминисао Ник Кирјос у три сета, већ у другом колу.

Надал се сада припрема за наступ на мастерсу у Мадриду, на којем је први пут тријумфовао 2005. године и од тада освојио пет трофеја, од којих последњи пре две сезоне, а онда га чека највећи изазов - наступ на Ролан Гаросу.

Рафа ће у Паризу јуришати на 12. пехар. Никада никоме прије њега није пошло за руком да 11 пута освоји неки гренд слем, а ове сезоне покушаће љетвицу успјеха да подигне још више.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар