Жорић сачувао Задар у АБА лиги!

МЗТ Скопље се не враћа у елиту. . .  МЗТ испустио предност – Задар изборио опстанак у АБА лиги.  Кошаркаши Задра успели су да победе скопски МЗТ у трећој утакмици баража за пласман тј. опстанак у АБА лиги.

Кошарка 30.04.2019 | 20:25
Жорић сачувао Задар у АБА лиги!
Задар је у трећој, одлучујућој утакмици савладао МЗТ на домаћем паркету резултатом 86:75.

Подсећамо да су Задрани изгубили први меч са свом терену, а да су онда направили "брејк" у Скопљу, а сада успели да преокрену серију.

Овосезонски члан АБА лиге је од прве четвртине хтео да да покаже "изазивачу" из Македоније да жели да опстане у Јадранском првенству. Изабраници Анта Назора су после првих 10 минута направили предност од 11 поена.

Задар је чувао своју предност, имао +12 почетком трећег квартала, али је МЗТ успео да се врати и у последњу четвртину уђе само са четири поена минуса.

У последњих десет минута било је и нерешено, али је актуелни представник Хрватске у АБА серијом 16:5 успео да мирно приведе меч крају.

Убедљиво најбољи актер меча био је центар Лука Жорић, који је меч завршио са 29 поена, десет скокова и шест изгубљених лопти, што му је донело индекс корисности од 33.

Поред њега код победника истакли су се и Лука Божић са 17, те Марио Литл са 14 поена.

У гостујућем саставу по 22 поена убележили су Иве Иванов и Лестер Медфорд. Једини преостали двоцифрени био је Марко Симоновски са 11 поена.

Задар је победом успео да опстане у АБА лиги, а, подсећамо, испала је љубљанска Олимпија. Њих ће наредне сезоне заменити победник АБА лиге 2 – КК Сикст Приморска.

И догодине ће се у Задру играти прва АБА Лига!

Плаво-бели су у "мајсторици" баража за опстанак у елити савладали МЗТ Скопље пред својим навијачима (86:75) и тако преживели серију у којој су ушли с минусом након пораза у првом мечу, а потом за "пола коша разлике" изједначили резултат у престоници Северне Македоније.

Играч одлуке био је Лука Жорић који је постигао 29 поена и уз то имао 10 скокова.

Искусни центар је после неколико месеци без кошарке, крајем 2018. године потписао за Задар и полако је дизао форму, а оно најбоље показао је у најважнијој утакмици сезоне.

Осим њега велики допринос дао је Лука Божић са 17, односно Марио Литл са 14 поена. Код МЗТ-а су Иванов и Медфорд дали по 22 поена, док је још само Симоновски са 11 био двоцифрен.

У првом мечу Задар је изгубио пред својим навијачима (89:83), док су минималном разликом узвратили на гостовању у Скопљу (78:77), тако да је коначна одлука "пала" у дворани "Крешимир Ћосић" у којој су, захваљући навијачкој групи Торнадо, годинама "непријатан" домаћин.

Ново име у АБА лиги наредне сезоне биће словеначка КК Приморска која је освојила другу АБА лигу, управо победом над МЗТ Скопљем у три утакмице.

Из елитног ранга испала је Олимпија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар