Žorić sačuvao Zadar u ABA ligi!

MZT Skoplje se ne vraća u elitu. . .  MZT ispustio prednost – Zadar izborio opstanak u ABA ligi.  Košarkaši Zadra uspeli su da pobede skopski MZT u trećoj utakmici baraža za plasman tj. opstanak u ABA ligi.

Košarka 30.04.2019 | 20:25
Žorić sačuvao Zadar u ABA ligi!
Zadar je u trećoj, odlučujućoj utakmici savladao MZT na domaćem parketu rezultatom 86:75.

Podsećamo da su Zadrani izgubili prvi meč sa svom terenu, a da su onda napravili "brejk" u Skoplju, a sada uspeli da preokrenu seriju.

Ovosezonski član ABA lige je od prve četvrtine hteo da da pokaže "izazivaču" iz Makedonije da želi da opstane u Jadranskom prvenstvu. Izabranici Anta Nazora su posle prvih 10 minuta napravili prednost od 11 poena.

Zadar je čuvao svoju prednost, imao +12 početkom trećeg kvartala, ali je MZT uspeo da se vrati i u poslednju četvrtinu uđe samo sa četiri poena minusa.

U poslednjih deset minuta bilo je i nerešeno, ali je aktuelni predstavnik Hrvatske u ABA serijom 16:5 uspeo da mirno privede meč kraju.

Ubedljivo najbolji akter meča bio je centar Luka Žorić, koji je meč završio sa 29 poena, deset skokova i šest izgubljenih lopti, što mu je donelo indeks korisnosti od 33.

Pored njega kod pobednika istakli su se i Luka Božić sa 17, te Mario Litl sa 14 poena.

U gostujućem sastavu po 22 poena ubeležili su Ive Ivanov i Lester Medford. Jedini preostali dvocifreni bio je Marko Simonovski sa 11 poena.

Zadar je pobedom uspeo da opstane u ABA ligi, a, podsećamo, ispala je ljubljanska Olimpija. Njih će naredne sezone zameniti pobednik ABA lige 2 – KK Sikst Primorska.

I dogodine će se u Zadru igrati prva ABA Liga!

Plavo-beli su u "majstorici" baraža za opstanak u eliti savladali MZT Skoplje pred svojim navijačima (86:75) i tako preživeli seriju u kojoj su ušli s minusom nakon poraza u prvom meču, a potom za "pola koša razlike" izjednačili rezultat u prestonici Severne Makedonije.

Igrač odluke bio je Luka Žorić koji je postigao 29 poena i uz to imao 10 skokova.

Iskusni centar je posle nekoliko meseci bez košarke, krajem 2018. godine potpisao za Zadar i polako je dizao formu, a ono najbolje pokazao je u najvažnijoj utakmici sezone.

Osim njega veliki doprinos dao je Luka Božić sa 17, odnosno Mario Litl sa 14 poena. Kod MZT-a su Ivanov i Medford dali po 22 poena, dok je još samo Simonovski sa 11 bio dvocifren.

U prvom meču Zadar je izgubio pred svojim navijačima (89:83), dok su minimalnom razlikom uzvratili na gostovanju u Skoplju (78:77), tako da je konačna odluka "pala" u dvorani "Krešimir Ćosić" u kojoj su, zahvaljući navijačkoj grupi Tornado, godinama "neprijatan" domaćin.

Novo ime u ABA ligi naredne sezone biće slovenačka KK Primorska koja je osvojila drugu ABA ligu, upravo pobedom nad MZT Skopljem u tri utakmice.

Iz elitnog ranga ispala je Olimpija.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar