Интер спремио план да узме Кена од Јувентуса!

У игри и Икарди! Велику акцију планира директорски тандем Марота – Аузилио.

Фудбал 30.04.2019 | 19:30
Интер спремио план да узме Кена од Јувентуса!
Вртоглави успон Мојзеа Кена у овој сезони није прошао неопажено и због тога је новопечени А репрезентативац Италије једна од централних тема у италијанској штампи последњих недеља.

Нарочито је постала интересантна прича о његовој будућности, где су тренутно све карте отворене. Јувентус о свему одлучује и пита се за све у овом случају. Кен је добио поверење Макса Алегрија и све је чешће стартер у Серији А, али је упитно да ли ће и када моћи да се избори за место стандардног првотимца у врло јакој конкуренцији.

Због тога је прича око његовог новог уговора посебно занимљива. Јувентус је већ обавио разговоре с Кеновим агентом Мином Рајолом, али се није далеко одмакло у преговорима, што би потенцијално могло да представља проблем за Даму пошто актуелни уговор важи до лета следеће године.

Управо је то детаљ за који жели да се ухвати Интер у покушају да Јувентусу отме сјајног тинејџера. Римски дневник Коријере дело Спорт тврди да је директорски тандем Марота – Аузилио спремио план којим би требало да се обезбеди потпис Мојзеа Кена. Како се наводи, Интер планира да трансфер заврши већ овог лета ако се буде указала прилика, а постоји опција и да сачека до јуна 2020. и тада га добије без обештећења. Ту ће огромну улогу играти Мино Рајола, с којима су директори Неразура такође обавили разговор, све са циљем да се Кен одговори од идеје да продужи уговор. Рајола је наводно спреман да размотри ову идеју, а вероватно је да би познати агент морао да добије одређену финансијску стимулацију како би довољно дуго отегао преговоре с Јувентусом да Кен постане слободан у избору нове средине.

Интер и Рајола су својевремено имали одличне пословне односе, пошто су заједно радили на довођењу Златана Ибрахимовића, Марија Балотелија и Максвела, али су они мало захладнели претходних година. Марота, свестан колики утицај Рајола има у свету фудбала, жели да се конекција обнови и направи добра подлога за будућност. Рајола заступа интересе и младог Андрее Пинамонтија, који игра све боље у Фрозинонеу, где је на позајмици, па је самим тим интересантан одређеним клубовима. Како Пинамонти има још само две године уговорам, Интер би да исти продужи бар за још четири и тако пребрине бригу. Исти је случај и с младим нападачем Давидеом Меролом, који је ове сезоне у Примавери убележио двоцифрени број голова.

Што се Кена тиче, постоји и варијанта директне замене, где би Марота чак укључио Маура Икардија. Интеров први оперативац покушао је на све начине да нађе заједнички језик с ражалованим капитеном, али како његова жена и агент Ванда Нара месецима уназад отеже са преговорима око новог уговора, Икарди би лако могао да се пресели из Милана на лето. Јувентус би тада, наравно, био у обавези да Интеру плати и одређену суму новца, уз Кенов уговор. Међутим, шушка се да је Фабију Паратићију, иначе Маротиномученику и наследнику у Јувентусу, више интересантан Милан Шкринијар и да наредних дана планира да покрене разговоре о укључивању словачког штопера у овај трансфер. На то Интер готово сигурно неће пристати, јер се месецима води битка око продужетка његовог уговора, пошто је виђен као носилац одбране у будућности.

Кен је ове сезоне постигао седам лигашких голова на четрнаест утакмица. Процењује се да би већ наредне сезоне могао да иде три пута више од те бројке...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар