Inter spremio plan da uzme Kena od Juventusa!

U igri i Ikardi! Veliku akciju planira direktorski tandem Marota – Auzilio.

Fudbal 30.04.2019 | 19:30
Inter spremio plan da uzme Kena od Juventusa!
Vrtoglavi uspon Mojzea Kena u ovoj sezoni nije prošao neopaženo i zbog toga je novopečeni A reprezentativac Italije jedna od centralnih tema u italijanskoj štampi poslednjih nedelja.

Naročito je postala interesantna priča o njegovoj budućnosti, gde su trenutno sve karte otvorene. Juventus o svemu odlučuje i pita se za sve u ovom slučaju. Ken je dobio poverenje Maksa Alegrija i sve je češće starter u Seriji A, ali je upitno da li će i kada moći da se izbori za mesto standardnog prvotimca u vrlo jakoj konkurenciji.

Zbog toga je priča oko njegovog novog ugovora posebno zanimljiva. Juventus je već obavio razgovore s Kenovim agentom Minom Rajolom, ali se nije daleko odmaklo u pregovorima, što bi potencijalno moglo da predstavlja problem za Damu pošto aktuelni ugovor važi do leta sledeće godine.

Upravo je to detalj za koji želi da se uhvati Inter u pokušaju da Juventusu otme sjajnog tinejdžera. Rimski dnevnik Korijere delo Sport tvrdi da je direktorski tandem Marota – Auzilio spremio plan kojim bi trebalo da se obezbedi potpis Mojzea Kena. Kako se navodi, Inter planira da transfer završi već ovog leta ako se bude ukazala prilika, a postoji opcija i da sačeka do juna 2020. i tada ga dobije bez obeštećenja. Tu će ogromnu ulogu igrati Mino Rajola, s kojima su direktori Nerazura takođe obavili razgovor, sve sa ciljem da se Ken odgovori od ideje da produži ugovor. Rajola je navodno spreman da razmotri ovu ideju, a verovatno je da bi poznati agent morao da dobije određenu finansijsku stimulaciju kako bi dovoljno dugo otegao pregovore s Juventusom da Ken postane slobodan u izboru nove sredine.

Inter i Rajola su svojevremeno imali odlične poslovne odnose, pošto su zajedno radili na dovođenju Zlatana Ibrahimovića, Marija Balotelija i Maksvela, ali su oni malo zahladneli prethodnih godina. Marota, svestan koliki uticaj Rajola ima u svetu fudbala, želi da se konekcija obnovi i napravi dobra podloga za budućnost. Rajola zastupa interese i mladog Andree Pinamontija, koji igra sve bolje u Frozinoneu, gde je na pozajmici, pa je samim tim interesantan određenim klubovima. Kako Pinamonti ima još samo dve godine ugovoram, Inter bi da isti produži bar za još četiri i tako prebrine brigu. Isti je slučaj i s mladim napadačem Davideom Merolom, koji je ove sezone u Primaveri ubeležio dvocifreni broj golova.

Što se Kena tiče, postoji i varijanta direktne zamene, gde bi Marota čak uključio Maura Ikardija. Interov prvi operativac pokušao je na sve načine da nađe zajednički jezik s ražalovanim kapitenom, ali kako njegova žena i agent Vanda Nara mesecima unazad oteže sa pregovorima oko novog ugovora, Ikardi bi lako mogao da se preseli iz Milana na leto. Juventus bi tada, naravno, bio u obavezi da Interu plati i određenu sumu novca, uz Kenov ugovor. Međutim, šuška se da je Fabiju Paratićiju, inače Marotinomučeniku i nasledniku u Juventusu, više interesantan Milan Škrinijar i da narednih dana planira da pokrene razgovore o uključivanju slovačkog štopera u ovaj transfer. Na to Inter gotovo sigurno neće pristati, jer se mesecima vodi bitka oko produžetka njegovog ugovora, pošto je viđen kao nosilac odbrane u budućnosti.

Ken je ove sezone postigao sedam ligaških golova na četrnaest utakmica. Procenjuje se da bi već naredne sezone mogao da ide tri puta više od te brojke...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar