''Састанак је био изузетно тежак''

Предсједник Косова Хашим Тачи рекао је синоћ по завршетку самита о Западном Балкану у Берлину да је састанак био "изузетно тежак" и да је завршен без конкретног резултата.

Свијет 30.04.2019 | 08:32
''Састанак је био изузетно тежак''
Он је новинарима у Берлину рекао да је заједнички закључак учесника самита да замрзнути конфликт између Београда и Приштине треба да се превазиђе.

"Једина опција је дијалог. Позиција Косова је јасна, неће бити условљавања дијалога", тврди Тачи.

Тачи је, како преноси Газета експрес, разочаран по питању визне либерализације:

"Ми смо примјенили неопходне стандарде и критеријуме. Ако се то не догоди у блиској будућности, то ће бити велико разочарање", рекао је он.

Тачи је синоћ рекао у Берлину да неће бити размјене територија, али да ће да ради на припајању Прешевске долине Косову, преноси РСЕ.

"Подјела Косова је мртва идеја, као што је мртва идеја о заједници са извршним надлежностима", рекао је Тачи.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Неђо.30.4.2019

30.04.2019 06:48

Србијо ако непреузмете нове мере и ефикасније неваља ништа.Морате знати да су нам највећи непријатељи сви они који се залажу за неки дијалог,али ти исти се залажу за блокаду преговора.Шиптари неби смели урадити ово да није подршке,Немачке,Британије и Амера.Подршку велику шиптари имају,видте да провоцирају,траже пршево иостале делове.Србијо уразумисе,ако небудете увели против мере шиптарима.Немојте ићи на преговоре.Сваки састанак увек нешто измишљсју.И нове захтеве условјавају.Заузмите став и само се држите резолуције 1244.Г Вучићу ,Меркелова је непријатељ Србије,она подржава све захтеве шиптара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

30.04.2019 06:58

лупаш глупости ко Додик у предизборној кампањи... ако Косово остане Србија то би значило да Србија мора преузети одговорност за своје шиптаре грађане и дати им пасоше и сва права у србији... а ту спадају и ОВК који би тражили пензије... везе ви немате шта су обавезе државе

Name

Неђо.30.4.2019

30.04.2019 10:10

израелац--лупаш да није Додика досада би продали Р Српску као ДОСОВЦИ косово.Дали ти глупане знаш шта причаш.Све похапсити злочинце такозване ОВК.Чим би косово вратили у надлежност,Србије сви терористи би ошли с Косова.Законом регулисати да несмеју више од 2 деце имати шиптари,а не ко у Yуги 10 деце 15 деце.Ја за моји 40г радног стажа даосам за неразвите шиптаре 30 дана радни солидарности,а сада оће државу

Name

каква карикатура од политицара

30.04.2019 08:11

Који је птије пар дана говорио да је све готово и да оцекује признање и ста сад. Нема признања без СРБИЈЕ ни сад ни за хиљаду година а какво је стање на насем напаценом Косову и Метохији сиптарцине це се сами иселити у наредних сто година. Какав је Бозији усуд најбоље показују Бањалуцка насеља Мотике Дракулиц и Сарговац.гдје су устасе поклале три хиљаде људи да би они населили то подруцје а сад седамдесет година касније пола Хрватске је празно а у истим страдалим селима зиви десет хиљада Срба и сто Хрвата. То је Бозији промисао и то це се догодити и на насем Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.30.4.2019

30.04.2019 10:16

Косово може бити држава само ако,Србија призна,сви штосу досад признали ништа неважи.Зато србију стискају даби признаи,али од тога нема ништа.Ниједан преставник Србије несме подписати јер зна штага чека.

Name

Злата

30.04.2019 08:45

неко реце, а ста цемо са толиким сиптарима? лако цемо! само под хитно увести пуни суверенитет дрзаве на косву, са строгим законима, а у првом реду наделити сто висе насим народом, радати се сто висе и вратити сву ону српску имовину која је продата или отета на силу.али све само по строгим законима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово=Србија

30.04.2019 11:25

Вратити Косово народу који ту хиљаду година зиви и искљуциво зато сто им је на силу отето. Вецина албанаца није сw ту родила. То би било као када би Турци у Француској тразили отцјепљење или срби у негдјw у САД.