''Sastanak je bio izuzetno težak''

Predsjednik Kosova Hašim Tači rekao je sinoć po završetku samita o Zapadnom Balkanu u Berlinu da je sastanak bio "izuzetno težak" i da je završen bez konkretnog rezultata.

Svijet 30.04.2019 | 08:32
''Sastanak je bio izuzetno težak''
On je novinarima u Berlinu rekao da je zajednički zaključak učesnika samita da zamrznuti konflikt između Beograda i Prištine treba da se prevaziđe.

"Jedina opcija je dijalog. Pozicija Kosova je jasna, neće biti uslovljavanja dijaloga", tvrdi Tači.

Tači je, kako prenosi Gazeta ekspres, razočaran po pitanju vizne liberalizacije:

"Mi smo primjenili neophodne standarde i kriterijume. Ako se to ne dogodi u bliskoj budućnosti, to će biti veliko razočaranje", rekao je on.

Tači je sinoć rekao u Berlinu da neće biti razmjene teritorija, ali da će da radi na pripajanju Preševske doline Kosovu, prenosi RSE.

"Podjela Kosova je mrtva ideja, kao što je mrtva ideja o zajednici sa izvršnim nadležnostima", rekao je Tači.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Neđo.30.4.2019

30.04.2019 06:48

Srbijo ako nepreuzmete nove mere i efikasnije nevalja ništa.Morate znati da su nam najveći neprijatelji svi oni koji se zalažu za neki dijalog,ali ti isti se zalažu za blokadu pregovora.Šiptari nebi smeli uraditi ovo da nije podrške,Nemačke,Britanije i Amera.Podršku veliku šiptari imaju,vidte da provociraju,traže prševo iostale delove.Srbijo urazumise,ako nebudete uveli protiv mere šiptarima.Nemojte ići na pregovore.Svaki sastanak uvek nešto izmišljsju.I nove zahteve uslovjavaju.Zauzmite stav i samo se držite rezolucije 1244.G Vučiću ,Merkelova je neprijatelj Srbije,ona podržava sve zahteve šiptara.

ODGOVORITE
Name

izraelac

30.04.2019 06:58

lupaš gluposti ko Dodik u predizbornoj kampanji... ako Kosovo ostane Srbija to bi značilo da Srbija mora preuzeti odgovornost za svoje šiptare građane i dati im pasoše i sva prava u srbiji... a tu spadaju i OVK koji bi tražili penzije... veze vi nemate šta su obaveze države

Name

Neđo.30.4.2019

30.04.2019 10:10

izraelac--lupaš da nije Dodika dosada bi prodali R Srpsku kao DOSOVCI kosovo.Dali ti glupane znaš šta pričaš.Sve pohapsiti zločince takozvane OVK.Čim bi kosovo vratili u nadležnost,Srbije svi teroristi bi ošli s Kosova.Zakonom regulisati da nesmeju više od 2 dece imati šiptari,a ne ko u Yugi 10 dece 15 dece.Ja za moji 40g radnog staža daosam za nerazvite šiptare 30 dana radni solidarnosti,a sada oće državu

Name

kakva karikatura od politicara

30.04.2019 08:11

Koji je ptije par dana govorio da je sve gotovo i da ocekuje priznanje i sta sad. Nema priznanja bez SRBIJE ni sad ni za hiljadu godina a kakvo je stanje na nasem napacenom Kosovu i Metohiji siptarcine ce se sami iseliti u narednih sto godina. Kakav je Boziji usud najbolje pokazuju Banjalucka naselja Motike Drakulic i Sargovac.gdje su ustase poklale tri hiljade ljudi da bi oni naselili to podrucje a sad sedamdeset godina kasnije pola Hrvatske je prazno a u istim stradalim selima zivi deset hiljada Srba i sto Hrvata. To je Boziji promisao i to ce se dogoditi i na nasem Kosovu.

ODGOVORITE
Name

Neđo.30.4.2019

30.04.2019 10:16

Kosovo može biti država samo ako,Srbija prizna,svi štosu dosad priznali ništa nevaži.Zato srbiju stiskaju dabi priznai,ali od toga nema ništa.Nijedan prestavnik Srbije nesme podpisati jer zna štaga čeka.

Name

Zlata

30.04.2019 08:45

neko rece, a sta cemo sa tolikim siptarima? lako cemo! samo pod hitno uvesti puni suverenitet drzave na kosvu, sa strogim zakonima, a u prvom redu nadeliti sto vise nasim narodom, radati se sto vise i vratiti svu onu srpsku imovinu koja je prodata ili oteta na silu.ali sve samo po strogim zakonima!

ODGOVORITE
Name

Kosovo=Srbija

30.04.2019 11:25

Vratiti Kosovo narodu koji tu hiljadu godina zivi i iskljucivo zato sto im je na silu oteto. Vecina albanaca nije sw tu rodila. To bi bilo kao kada bi Turci u Francuskoj trazili otcjepljenje ili srbi u negdjw u SAD.