ИТА: Магарци чистог образа одлазе у Серију Б!

Лападулин првенац спречио ново славље у Ферари! Два ремија резултатом 1:1.  Због њега Имобиле грије клупу! Први голгетер Лација није био у стартној постави на гостовању Сампдорији, а испоставило се да је одлука тренера "небеско-плавих" Симонеа Инзагија да стријелца 14 овосезонских голова задржи првих сат времена на клупи била исправна.  Лацио се вратио у живот! Три бода у Ђенови, али и бриге због мучења са играчем више. . .  Голове одлуке постигао Фелипе Киседо на самом старту меча - 2:1.

Фудбал 29.04.2019 | 15:00
ИТА: Магарци чистог образа одлазе у Серију Б!
Од доласка из Еспањола у редове Лација прије двије године, Фелипе Каиседо постигао је само два поготка за "небеско-плаве" ван "Олимпика".

Данас - исто толико!

Без суспендованог, али и повријеђеног Сергеја Милинковића-Савића, Лацио је као гост славио у Ђенови 2:1 (2:0), а Еквадорац је већ за 19 минута два пута матирао немоћног Емила Аудера.

Одлука тренера Лација Симонеа Инзагија да свог најбољег стријелца ове сезоне Ћиру Имобилеа (14 голова) остави на клупи у првих сат времена, испоставила се као исправна, јер је Каиседо још једном потврдио да се налази у сјајној форми.

Занимљиво да је Каиседо и свој први гол у гостима у дресу Лација постигао управо против Сампдорије прошле године, да би ове сезоне још само мрежу Фрозинонеа успио да затресе у гостујућој гарнитури римског клуба.

На посљедња три меча уписао се у стријелце, а са данашња два гола стигао је до бројке од осам погодака у Серији А.

Посао Римљанима био је олакшан у наставку меча, с обзиром да је Гастон Рамирез већ у првом полувремену зарадио два жута картона, па је Сампа других 45 минута одиграла са играчем мање.

Са десеторицом на терену, уз два гола минуса, изгледало је то као немогућа мисија.

Ипак - не и када у екипи имате Фабија Кваљарелу!

Десетак минута у наставку требало му је да преполови предност ривала и тако стигне до 23. овосезонског гола и учврсти се на лидерској позицији најбољих голгетера Калча.

Кваљарела се 150. пут уписао у стријелце у Серији А и једини је активан играч са толиким бројем погодака у најјачој лиги Италије.

Сампдорија је била конкретнија упркос играчком дефициту, имала неколико изузетно повољних прилика (најбољу од њих Грегоар Дефрел), али није успјела доћи бар до бода.

Имобиле се ипак нашао на терену. Одиграо је посљедњих 30-ак минута меча замијенивши управо Каиседа, имао је и једну добру прилику за гол, али је након слободног ударца погодио пречку.

Лацио је овим тријумфом показао да се не одриче позиције која води у Лигу шампиона, мада за преостала два мјеста у елити има паклену конкуренцију у виду Интера, Роме, Милана, Аталанте и Торина.

Лацио се вратио у живот и поново је равноправан члан борбе за Лигу шампиона у италијанском првенству. Римљани су савладали Сампдорију на Луиђи Ферарису и избацили је из битке за еврокупове, а себе укључили у јурњаву са Ромом, Миланом, Аталантом и Торином - 2:1 (2:0).

Гости из главног града су утакмицу преломили већ на самом почетку, пошто су головима Фелипеа Каиседавећ у 19. минуту имали два гола предности. Ипак, Симоне Инзаги и његови играчи, као и навијачи Небескоплавим, имају много разлога за незадовољство, пошто се њихов тим бранио у другом полувремену и умало остао без бода, иако је од 45. минута имао играча више због искључења Гастона Рамиреза.

Лацио је пореметио погодак невероватно Фабија Кваљареле у 57. минуту, после чега се читав меч сводио на јурњаву две екипе, па је гол на обе стране висио у ваздуху. Промене резултата ипак није било, па је Лацио пришао четвртопласираној Роми на три бода заостака, а има бод мање и утакмицу више од Аталанте и Милана.

Најближи голу у завршници меча били су Ћиро Имобиле са једне стране, односно Грегоа Дефрел са друге, који је са само два метра удаљености успео да промаши цео гол на којем је стајао Томас Стракоша, а самим тим и бод који је могао да припадне његовом тиму.

Утакмицу је због суспензије пропустио Сергеј Милинковић Савић, који ће поново бити у конкуренцији за тим наредне недеље у дербију са Аталантом.

Кјево се после две готово две пуне деценије нажалост враћа у Серију Б, али је решио да се од елитног ранга италијанског фудбала опростости потпуно чистог образа. Летећи магарци су у прошлом колу направили сезнзацију савладавши Лацио у Риму, а данас су освојили бод против врло добре Парме на свом терену, иако су имали амбиције у финишу меча на Бентегодију да освоје и сва три, међутим, нису успели - 1:1 (0:1).

Истим резултатом окончан је и прилично уједначен меч између СПАЛ-а и Ђенове, који је обележио нападач гостију Ђанлука Лападула, који је након серије пехова, проузрокованих повредама, својим првенцом донео бод Грифонима у овом мечу.

Парми је у Верони остварила четврти везани реми у сезони, па је састав Роберта Даверсе прилично близу коначног циља, а то је да и званично опстане у Серији А. Ипак, нема сумње да ће на крају успети у томе. Гости су на овом мечу повели у идеалном тренутку, голом Јураја Куцке после прекида у 38. минуту. Ипак, домаћин је заиграо одлучно у наставку меча, голом Међоринија изједначио у 66. минуту и после тога имао још неколико прилика за победу, пре свих Фенерико Барба у 75. минуту, али његов покушај није нашао пут ка мрежи Луиђија Сепе.

Дарко Лазовић и Иван Радовановић су одиграли свих 90 минута у Ферари, док је Иван Лакићевић цео меч преседео на клупи за резервне играче. Ђенова може да буде апсолутно задовољна оствареним резултатом, с обзиром на тренутну форму СПАЛ-а и чињеницу да је домаћин водио голом Фелипеа од 36. минута. Поменути Лападула је на терен ушао на старту другог полувреремена и одлично се снашао у 56. минуту, када је из полуволеја, ударцем о земљу, преварио немоћног Вивијана. Бившем нападачу Милана ово је био тек пети наступ у Серији А, у сезони коју су пропратили бројни проблеми са повредама.

СЕРИЈА А - 34. КОЛО:

Фрозиноне - Наполи 0:2 (1:0)
/Мертенс 19, Јунес 49/

Кјево - Парма 1:1 (0:1)
/Међорини 66 - Куцка 38/

СПАЛ - Ђенова 1:1 (1:0)
/Фелипе 36 - Лападула 57/

Сампдорија - Лацио 1:2 (0:2)
/Кваљарела 57 - Каиседо 3, 19/

Торино - Милан 2:0 (0:0)
/Белоти 58 пен, Беренгер 69/

Одиграно у суботу:

Болоња - Емполи 3:1 (0:1)
/Соријано 52, Орсолини 83, Сансоне 90+5 - Пајач 17/

Рома - Каљари 3:0 (2:0)
/Фацио 5, Пасторе 8, Коларов 86/

Интер - Јувентус 1:1 (1:0)
/Наинголан 7 - Роналдо 62/

У понедјељак:

Аталанта - Удинезе (19.00)
Фиорентина - Сасуоло (21.00)

ТАБЕЛА: Јувентус 88, Наполи 70, Интер 62, Рома 58, Торино 56, Милан 56, Аталанта (-1) 56, Лацио 55, Сампдорија 48, Каљари 40, Фиорентина (-1) 40, СПАЛ 39, Сасуоло (-1) 38, Болоња 37, Парма 37, Ђенова 35, Удинезе (-1) 33, Емполи 29, Фрозиноне 23, Кјево 15*.

*НАПОМЕНА Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар