ITA: Magarci čistog obraza odlaze u Seriju B!

Lapadulin prvenac sprečio novo slavlje u Ferari! Dva remija rezultatom 1:1.  Zbog njega Imobile grije klupu! Prvi golgeter Lacija nije bio u startnoj postavi na gostovanju Sampdoriji, a ispostavilo se da je odluka trenera "nebesko-plavih" Simonea Inzagija da strijelca 14 ovosezonskih golova zadrži prvih sat vremena na klupi bila ispravna.  Lacio se vratio u život! Tri boda u Đenovi, ali i brige zbog mučenja sa igračem više. . .  Golove odluke postigao Felipe Kisedo na samom startu meča - 2:1.

Fudbal 29.04.2019 | 15:00
ITA: Magarci čistog obraza odlaze u Seriju B!
Od dolaska iz Espanjola u redove Lacija prije dvije godine, Felipe Kaisedo postigao je samo dva pogotka za "nebesko-plave" van "Olimpika".

Danas - isto toliko!

Bez suspendovanog, ali i povrijeđenog Sergeja Milinkovića-Savića, Lacio je kao gost slavio u Đenovi 2:1 (2:0), a Ekvadorac je već za 19 minuta dva puta matirao nemoćnog Emila Audera.

Odluka trenera Lacija Simonea Inzagija da svog najboljeg strijelca ove sezone Ćiru Imobilea (14 golova) ostavi na klupi u prvih sat vremena, ispostavila se kao ispravna, jer je Kaisedo još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi.

Zanimljivo da je Kaisedo i svoj prvi gol u gostima u dresu Lacija postigao upravo protiv Sampdorije prošle godine, da bi ove sezone još samo mrežu Frozinonea uspio da zatrese u gostujućoj garnituri rimskog kluba.

Na posljednja tri meča upisao se u strijelce, a sa današnja dva gola stigao je do brojke od osam pogodaka u Seriji A.

Posao Rimljanima bio je olakšan u nastavku meča, s obzirom da je Gaston Ramirez već u prvom poluvremenu zaradio dva žuta kartona, pa je Sampa drugih 45 minuta odigrala sa igračem manje.

Sa desetoricom na terenu, uz dva gola minusa, izgledalo je to kao nemoguća misija.

Ipak - ne i kada u ekipi imate Fabija Kvaljarelu!

Desetak minuta u nastavku trebalo mu je da prepolovi prednost rivala i tako stigne do 23. ovosezonskog gola i učvrsti se na liderskoj poziciji najboljih golgetera Kalča.

Kvaljarela se 150. put upisao u strijelce u Seriji A i jedini je aktivan igrač sa tolikim brojem pogodaka u najjačoj ligi Italije.

Sampdorija je bila konkretnija uprkos igračkom deficitu, imala nekoliko izuzetno povoljnih prilika (najbolju od njih Gregoar Defrel), ali nije uspjela doći bar do boda.

Imobile se ipak našao na terenu. Odigrao je posljednjih 30-ak minuta meča zamijenivši upravo Kaiseda, imao je i jednu dobru priliku za gol, ali je nakon slobodnog udarca pogodio prečku.

Lacio je ovim trijumfom pokazao da se ne odriče pozicije koja vodi u Ligu šampiona, mada za preostala dva mjesta u eliti ima paklenu konkurenciju u vidu Intera, Rome, Milana, Atalante i Torina.

Lacio se vratio u život i ponovo je ravnopravan član borbe za Ligu šampiona u italijanskom prvenstvu. Rimljani su savladali Sampdoriju na Luiđi Ferarisu i izbacili je iz bitke za evrokupove, a sebe uključili u jurnjavu sa Romom, Milanom, Atalantom i Torinom - 2:1 (2:0).

Gosti iz glavnog grada su utakmicu prelomili već na samom početku, pošto su golovima Felipea Kaisedaveć u 19. minutu imali dva gola prednosti. Ipak, Simone Inzagi i njegovi igrači, kao i navijači Nebeskoplavim, imaju mnogo razloga za nezadovoljstvo, pošto se njihov tim branio u drugom poluvremenu i umalo ostao bez boda, iako je od 45. minuta imao igrača više zbog isključenja Gastona Ramireza.

Lacio je poremetio pogodak neverovatno Fabija Kvaljarele u 57. minutu, posle čega se čitav meč svodio na jurnjavu dve ekipe, pa je gol na obe strane visio u vazduhu. Promene rezultata ipak nije bilo, pa je Lacio prišao četvrtoplasiranoj Romi na tri boda zaostaka, a ima bod manje i utakmicu više od Atalante i Milana.

Najbliži golu u završnici meča bili su Ćiro Imobile sa jedne strane, odnosno Gregoa Defrel sa druge, koji je sa samo dva metra udaljenosti uspeo da promaši ceo gol na kojem je stajao Tomas Strakoša, a samim tim i bod koji je mogao da pripadne njegovom timu.

Utakmicu je zbog suspenzije propustio Sergej Milinković Savić, koji će ponovo biti u konkurenciji za tim naredne nedelje u derbiju sa Atalantom.

Kjevo se posle dve gotovo dve pune decenije nažalost vraća u Seriju B, ali je rešio da se od elitnog ranga italijanskog fudbala oprostosti potpuno čistog obraza. Leteći magarci su u prošlom kolu napravili seznzaciju savladavši Lacio u Rimu, a danas su osvojili bod protiv vrlo dobre Parme na svom terenu, iako su imali ambicije u finišu meča na Bentegodiju da osvoje i sva tri, međutim, nisu uspeli - 1:1 (0:1).

Istim rezultatom okončan je i prilično ujednačen meč između SPAL-a i Đenove, koji je obeležio napadač gostiju Đanluka Lapadula, koji je nakon serije pehova, prouzrokovanih povredama, svojim prvencom doneo bod Grifonima u ovom meču.

Parmi je u Veroni ostvarila četvrti vezani remi u sezoni, pa je sastav Roberta Daverse prilično blizu konačnog cilja, a to je da i zvanično opstane u Seriji A. Ipak, nema sumnje da će na kraju uspeti u tome. Gosti su na ovom meču poveli u idealnom trenutku, golom Juraja Kucke posle prekida u 38. minutu. Ipak, domaćin je zaigrao odlučno u nastavku meča, golom Međorinija izjednačio u 66. minutu i posle toga imao još nekoliko prilika za pobedu, pre svih Feneriko Barba u 75. minutu, ali njegov pokušaj nije našao put ka mreži Luiđija Sepe.

Darko Lazović i Ivan Radovanović su odigrali svih 90 minuta u Ferari, dok je Ivan Lakićević ceo meč presedeo na klupi za rezervne igrače. Đenova može da bude apsolutno zadovoljna ostvarenim rezultatom, s obzirom na trenutnu formu SPAL-a i činjenicu da je domaćin vodio golom Felipea od 36. minuta. Pomenuti Lapadula je na teren ušao na startu drugog poluvreremena i odlično se snašao u 56. minutu, kada je iz poluvoleja, udarcem o zemlju, prevario nemoćnog Vivijana. Bivšem napadaču Milana ovo je bio tek peti nastup u Seriji A, u sezoni koju su propratili brojni problemi sa povredama.

SERIJA A - 34. KOLO:

Frozinone - Napoli 0:2 (1:0)
/Mertens 19, Junes 49/

Kjevo - Parma 1:1 (0:1)
/Međorini 66 - Kucka 38/

SPAL - Đenova 1:1 (1:0)
/Felipe 36 - Lapadula 57/

Sampdorija - Lacio 1:2 (0:2)
/Kvaljarela 57 - Kaisedo 3, 19/

Torino - Milan 2:0 (0:0)
/Beloti 58 pen, Berenger 69/

Odigrano u subotu:

Bolonja - Empoli 3:1 (0:1)
/Sorijano 52, Orsolini 83, Sansone 90+5 - Pajač 17/

Roma - Kaljari 3:0 (2:0)
/Facio 5, Pastore 8, Kolarov 86/

Inter - Juventus 1:1 (1:0)
/Naingolan 7 - Ronaldo 62/

U ponedjeljak:

Atalanta - Udineze (19.00)
Fiorentina - Sasuolo (21.00)

TABELA: Juventus 88, Napoli 70, Inter 62, Roma 58, Torino 56, Milan 56, Atalanta (-1) 56, Lacio 55, Sampdorija 48, Kaljari 40, Fiorentina (-1) 40, SPAL 39, Sasuolo (-1) 38, Bolonja 37, Parma 37, Đenova 35, Udineze (-1) 33, Empoli 29, Frozinone 23, Kjevo 15*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar