ФРА: Пуче петарда Лила, слиједи дерби са Лионом за ЛШ!

Никола Пепе постигао 20. гол у сезони, Стефан Митровић сачувао „нулу“ Стразбуру.  Роберт Берић у епизоди „и мени се игра Лига шампиона“! Сент Етјен славио 2:0!

Фудбал 29.04.2019 | 14:30
ФРА: Пуче петарда Лила, слиједи дерби са Лионом за ЛШ!
Као некад. Игра Лил на задовољство навијача, нападачки и ефикасно, примиче се Лиги шампиона и делује да нико не може да га заустави. Тим са севера Француске наставља поход ка елитном европском купу у коме је играо 2000. и 2012, пошто љубоморно чува  предност у односу на једног правог изазивача, Лион.

Састав тренера Кристофа Гатлијеа без већих проблема је тукао Ним (5:0) и у финиш трке улази као први фаворит да са прваком Пари Сен Жерменом визира место у групној фази Лиге шампиона. Популарне Доге имају шест бодова више од Лиона, мада далеко од тога да су безбедне, пошто баш наредне недеље гостују на стадиону „Пјер Моро“. Под условом да остану непоражене суштински ће решити дилему ко из Парижане иде у Лигу шампиона, док би тријумф Лиона потпуно закомпликовао трку.

Лил је овог поподнева славио тако што је после млаког првог дела додао гас у наставку. Серију је отоврио помало заборављени Лиок Реми тек четвртим голом у сезони, у међувремену погађали Џонатан Бамба иМустафа Челик, уписао се и најбољи играч екипе, Никола Пепе, коме је то био чак 20. гол у Лиги 1 и није ни чудо што га траже најмоћнији европски клубови, попут Барселоне и Бајерна, спремни да издвоје и до 70.000.000 евра за његов потпис.

На овај начин Лил је потврдио колико је опасан домаћин, на истом месту пре две седмице тукао је ПСЖ, а у последњих осам утакмица има шест победа. Зрело за Лигу шампиона.

Од осталих мечева недељног поподневнго програма 34. кола вреди издвојити хет-трик Алжирца Јусуфа Атала, који је унаказио отписани Генган и донео тријумф Ници, вредну победу Каен у директној борби за опстанак над Дижоном, као и чињеницу да је Стефан Митровић са капитенском траком око руке командовао одбраном Стразбура на гостовању Амијену и више него коректно обавио посао.

Роберт Берић у епизоди „и мени се игра Лига шампиона“! Сент Етјен славио 2:0.

Пари Сен Жермен као првак, Лил или Лион, зависно од исхода њиховог међусобног дуела наредног недеље, али не одустаје ни Сент Етјен од Лиге шампиона. Зелени су у сјајној форми, што је у мечу 34. кола на својој кожи осетио Тулуз, коме је на стадиону „Жофри Гишар“ пресудио Роберт Берич – 2:0.

Словеначки нападач не може да се похвали богзна каквом сезоном, тек пет прецизних хитаца стајало је уз његово име до данашњег сусрета, а онда је статистику обогатио са још два поготка, која су по кратком поступку пресудила гостима.

Скоро на идентичан начин. У уводу утакмице Сент Етјен је експлоатисао нападе по левој страни, најпре јеРеми Кабела проиграо бека Полома, овај заврнуо на петерац, где ју је спремно дочекао Берич и већ у другом минуту развеселио навијаче, да би већ у десетом на сличан начин реаговао после продора најбољег играча екипе, Вахбија Хазрија, за сигурно вођство домаћина.

Осим Берича, велике заслуге за трећи узастопни тријумг трофејног клуба без примљеног гола иду на адресу голмана Стефана Руфијеа, спретног да у 78. минуту укроти ударац Градела са беле тачке.

Сент Етјен до краја првенства гостује Монаку, па има два сусрета код куће, са Монпељеом и Ницом, да би сезону окончао на страни против Анжеа. За Лигу шампиона потребно је доста тога да му се поклопи, али бар нада постоји.

ФРАНЦУСКА 1 - 34. КОЛО: 

Петак

Бордо - Лион 2:3 (2:1)
/Бриан 34, Привилие 38 - Депај 14, Корне 67, Дембеле 85/

Недеља

Ница – Генган 3:0 (1:0)
/Атал 9, 68/

Лил - Ним 5:0 (0:0)
/Реми 51, Бамба 64, Челик 70, Пепе 80, Фонте 90+3/

Амијен - Стразбур 0:0

Каен - Дижон 1:0 (0:0)
/Фажр 78/

Анже – Ремс 1:1 (0:0)
/Менку 71 - Кафаро 63/

Сент Етјен - Тулуз 2:0 (2:0)
/Рберич 2, 10/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар