FRA: Puče petarda Lila, slijedi derbi sa Lionom za LŠ!

Nikola Pepe postigao 20. gol u sezoni, Stefan Mitrović sačuvao „nulu“ Strazburu.  Robert Berić u epizodi „i meni se igra Liga šampiona“! Sent Etjen slavio 2:0!

Fudbal 29.04.2019 | 14:30
FRA: Puče petarda Lila, slijedi derbi sa Lionom za LŠ!
Kao nekad. Igra Lil na zadovoljstvo navijača, napadački i efikasno, primiče se Ligi šampiona i deluje da niko ne može da ga zaustavi. Tim sa severa Francuske nastavlja pohod ka elitnom evropskom kupu u kome je igrao 2000. i 2012, pošto ljubomorno čuva  prednost u odnosu na jednog pravog izazivača, Lion.

Sastav trenera Kristofa Gatlijea bez većih problema je tukao Nim (5:0) i u finiš trke ulazi kao prvi favorit da sa prvakom Pari Sen Žermenom vizira mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Popularne Doge imaju šest bodova više od Liona, mada daleko od toga da su bezbedne, pošto baš naredne nedelje gostuju na stadionu „Pjer Moro“. Pod uslovom da ostanu neporažene suštinski će rešiti dilemu ko iz Parižane ide u Ligu šampiona, dok bi trijumf Liona potpuno zakomplikovao trku.

Lil je ovog popodneva slavio tako što je posle mlakog prvog dela dodao gas u nastavku. Seriju je otovrio pomalo zaboravljeni Liok Remi tek četvrtim golom u sezoni, u međuvremenu pogađali Džonatan Bamba iMustafa Čelik, upisao se i najbolji igrač ekipe, Nikola Pepe, kome je to bio čak 20. gol u Ligi 1 i nije ni čudo što ga traže najmoćniji evropski klubovi, poput Barselone i Bajerna, spremni da izdvoje i do 70.000.000 evra za njegov potpis.

Na ovaj način Lil je potvrdio koliko je opasan domaćin, na istom mestu pre dve sedmice tukao je PSŽ, a u poslednjih osam utakmica ima šest pobeda. Zrelo za Ligu šampiona.

Od ostalih mečeva nedeljnog popodnevngo programa 34. kola vredi izdvojiti het-trik Alžirca Jusufa Atala, koji je unakazio otpisani Gengan i doneo trijumf Nici, vrednu pobedu Kaen u direktnoj borbi za opstanak nad Dižonom, kao i činjenicu da je Stefan Mitrović sa kapitenskom trakom oko ruke komandovao odbranom Strazbura na gostovanju Amijenu i više nego korektno obavio posao.

Robert Berić u epizodi „i meni se igra Liga šampiona“! Sent Etjen slavio 2:0.

Pari Sen Žermen kao prvak, Lil ili Lion, zavisno od ishoda njihovog međusobnog duela narednog nedelje, ali ne odustaje ni Sent Etjen od Lige šampiona. Zeleni su u sjajnoj formi, što je u meču 34. kola na svojoj koži osetio Tuluz, kome je na stadionu „Žofri Gišar“ presudio Robert Berič – 2:0.

Slovenački napadač ne može da se pohvali bogzna kakvom sezonom, tek pet preciznih hitaca stajalo je uz njegovo ime do današnjeg susreta, a onda je statistiku obogatio sa još dva pogotka, koja su po kratkom postupku presudila gostima.

Skoro na identičan način. U uvodu utakmice Sent Etjen je eksploatisao napade po levoj strani, najpre jeRemi Kabela proigrao beka Poloma, ovaj zavrnuo na peterac, gde ju je spremno dočekao Berič i već u drugom minutu razveselio navijače, da bi već u desetom na sličan način reagovao posle prodora najboljeg igrača ekipe, Vahbija Hazrija, za sigurno vođstvo domaćina.

Osim Beriča, velike zasluge za treći uzastopni trijumg trofejnog kluba bez primljenog gola idu na adresu golmana Stefana Rufijea, spretnog da u 78. minutu ukroti udarac Gradela sa bele tačke.

Sent Etjen do kraja prvenstva gostuje Monaku, pa ima dva susreta kod kuće, sa Monpeljeom i Nicom, da bi sezonu okončao na strani protiv Anžea. Za Ligu šampiona potrebno je dosta toga da mu se poklopi, ali bar nada postoji.

FRANCUSKA 1 - 34. KOLO: 

Petak

Bordo - Lion 2:3 (2:1)
/Brian 34, Privilie 38 - Depaj 14, Korne 67, Dembele 85/

Nedelja

Nica – Gengan 3:0 (1:0)
/Atal 9, 68/

Lil - Nim 5:0 (0:0)
/Remi 51, Bamba 64, Čelik 70, Pepe 80, Fonte 90+3/

Amijen - Strazbur 0:0

Kaen - Dižon 1:0 (0:0)
/Fažr 78/

Anže – Rems 1:1 (0:0)
/Menku 71 - Kafaro 63/

Sent Etjen - Tuluz 2:0 (2:0)
/Rberič 2, 10/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar