ТУР: Еее, на шта је спао Фенер?!

Радује се голу у 96. минуту, али и даље виси! Са Трабзоном 1:1.

Фудбал 28.04.2019 | 10:45
ТУР: Еее, на шта је спао Фенер?!
Једна утакмица као опис целе сезоне. Страва и ужас. Бар из визуре навијача Фенербахчеа. Истанбулски великан игра једну од најгорих такмичарских година у историји,  а све би могло да резултира испадањем у Другу лигу Турске. Мада делује на први поглед нереално, жуто-плави су толико лоши да ни тај сценарио није искључен.

Фенер је у сусрету 30. кола на свом стадиону играо само 1:1 са Трабзоном, па и даље није сигуран за статус у Суепрлиги наредне сезоне. Четири рунде пре краја тим из азијског дела Истанбула има пет бодова више од Ерзурума и исто толико од Бурсе, али Крокодили у недељу имају сусрет са отписаним Ахисаром код куће и ако славе закуваће тотално борбу за опстанак.

Једино што је повољно у целој ситуацији за Фенербахче је распоред, пошто у наредној рунди гостује Кашимпаши, па чека фењераша Ахисар, иде на ноге Ерзуруму, који му је директан конкурент, да би у последњих 90 минута на стадиону „Шукру Сарачоглу“ гостовала Анталија. Мада,  како игра екипа Ерсуна Јанала нико не може да гарантује да ће се извући, иако има све у својим рукама.

Проблем је тај што су навијачи бесни, неће да гледају борбу за живу главу, занимају их трофеји, а од њих је Фенербаш далеко. После дуго година неће видети ни Европу, али су се вечерас радовали као да су дали гол вредан шампионског пехара. Разлог: изједначење је дошло тек у 96. минуту, на волшебан начин, после слободњака Метјуа Валбуена и чињенице да лопта никог није дотакла на путу до гола. Фенер се спасао привремено, а да ли ће и дугорочно, то је већ мистерија.

Поготово ако се зна да је екипа нервозна, па је добила чак девет искључења ове сезоне. Последње у режији Садика Ћифтпинара није вредело Трабзону који је хитао ка шестој узастопној победи. Додуше, и без ова два бода избијена из џепа гости су малтене једном ногом у Лиги Европе, јер су чак 11 корака испред Анталије.

ТУРСКА 1 - 30. КОЛО: 

Петак

Башакшехир - Гецтепе 0:2 (0:1)
/Џером 7, Кадмах 85/

Субота

Ризе – Сивас 0:0

Анталија – Ерзурум 1:1 (1:0)
/Ердниџ 11 – Суну 54 пен/

Фенербахче – Трабзон 1:1 (0:1)
/Валбуена 90+6 – Јазићи 16/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар