TUR: Eee, na šta je spao Fener?!

Raduje se golu u 96. minutu, ali i dalje visi! Sa Trabzonom 1:1.

Fudbal 28.04.2019 | 10:45
TUR: Eee, na šta je spao Fener?!
Jedna utakmica kao opis cele sezone. Strava i užas. Bar iz vizure navijača Fenerbahčea. Istanbulski velikan igra jednu od najgorih takmičarskih godina u istoriji,  a sve bi moglo da rezultira ispadanjem u Drugu ligu Turske. Mada deluje na prvi pogled nerealno, žuto-plavi su toliko loši da ni taj scenario nije isključen.

Fener je u susretu 30. kola na svom stadionu igrao samo 1:1 sa Trabzonom, pa i dalje nije siguran za status u Sueprligi naredne sezone. Četiri runde pre kraja tim iz azijskog dela Istanbula ima pet bodova više od Erzuruma i isto toliko od Burse, ali Krokodili u nedelju imaju susret sa otpisanim Ahisarom kod kuće i ako slave zakuvaće totalno borbu za opstanak.

Jedino što je povoljno u celoj situaciji za Fenerbahče je raspored, pošto u narednoj rundi gostuje Kašimpaši, pa čeka fenjeraša Ahisar, ide na noge Erzurumu, koji mu je direktan konkurent, da bi u poslednjih 90 minuta na stadionu „Šukru Saračoglu“ gostovala Antalija. Mada,  kako igra ekipa Ersuna Janala niko ne može da garantuje da će se izvući, iako ima sve u svojim rukama.

Problem je taj što su navijači besni, neće da gledaju borbu za živu glavu, zanimaju ih trofeji, a od njih je Fenerbaš daleko. Posle dugo godina neće videti ni Evropu, ali su se večeras radovali kao da su dali gol vredan šampionskog pehara. Razlog: izjednačenje je došlo tek u 96. minutu, na volšeban način, posle slobodnjaka Metjua Valbuena i činjenice da lopta nikog nije dotakla na putu do gola. Fener se spasao privremeno, a da li će i dugoročno, to je već misterija.

Pogotovo ako se zna da je ekipa nervozna, pa je dobila čak devet isključenja ove sezone. Poslednje u režiji Sadika Ćiftpinara nije vredelo Trabzonu koji je hitao ka šestoj uzastopnoj pobedi. Doduše, i bez ova dva boda izbijena iz džepa gosti su maltene jednom nogom u Ligi Evrope, jer su čak 11 koraka ispred Antalije.

TURSKA 1 - 30. KOLO: 

Petak

Bašakšehir - Gectepe 0:2 (0:1)
/Džerom 7, Kadmah 85/

Subota

Rize – Sivas 0:0

Antalija – Erzurum 1:1 (1:0)
/Erdnidž 11 – Sunu 54 pen/

Fenerbahče – Trabzon 1:1 (0:1)
/Valbuena 90+6 – Jazići 16/



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar