ПЛ: Хладан туш за Тотенхем, три бода за Вест Хем!

Фудбалери Вест Хема савладали су Тотенхем са 1:0 у дербију Лондона у 36. колу енглеске Премиер лиге и тако им угрозили место међу 4 најбоља тима.  Вест Хем изненадио Тотенхем и "закувао" борбу у врху! Лондонски дерби припао је "чекићарима" и отежао ситуацију Покетиновој екипи у борби за Лигу шампиона.  Вест Хем умало потпуно разлупао Тотенхем на њиховом новом стадиону!

Фудбал 27.04.2019 | 15:50
ПЛ: Хладан туш за Тотенхем, три бода за Вест Хем!
Вест Хем је као гост савладао Тотенхем са 1:0, голом који је постигао Антонио у 67. минуту утакмице. Он је лопту у казненом простору примио на груди и онда полу волејем послао у горњи десни угао, па Лорис није имао шансу да то одбрани.

Две велике шансе је Вест Хем имао у 80. и 86. минуту утакмице, када је Антонио истрчао пред Ига Лориса, али је Антонио погодио Лориса у лево раме па су Чекићари из целе ситуације добили само корнер, а исти исход је био и када је Иса Диоп ишао у соло продор.

Тотенхем није био без шанси, поготово у првих 45 минута, али су Сон, Ериксен, Мура и остали били или недовољно прецизни или превише себични, мада је руку на срце Фабијански имао неколико фантастичних одбрана, али њима на душу дефинитивно иде нешто инфериорније друго полувреме.

Пред сам крај утакмице, у 94. минуту Тотенхем је преко Фојта дошао до огромне шансе да дође до изједначења, али је Валбуена склонио лопту са гол линије и помогао свом тиму да упише нова три бода.

Након овог пораза у лондонском дербију Тотенхем остаје на 70 освојених бодова, само сада имају утакмицу више од Челсија ком беже три бода, а Плавци ће свој дуел 36. кола играти у недељу од 17 часова и 30 минута, када ће на Олд Трафорду гостовати екипи Манчестер јунајтеда.

Тотенхем и Вест Хем отворили су суботњи програм у Премијер лиги незанимљивим дуелом на "Вајт харт лејну" који је донео изненађење победом гостију 1:0

Екипа Маурисија Пелегринија је била бољи ривал током већег дела сусрета, али су успели да материјализују благу теренску иницијативу коју су имали тек средином другог полувремена.

Домаћи су деловали уморно током целе утакмице, Покетино је одмарао неколико фудбалера за први полуфинални меч Лиге шампиона који их чека у уторак и то је додатно отежало задатак фаворитима у данашњем "дербију". 

Такође, "певци" имају сада већ устаљене проблеме са повредама и делује да је утакмица са Ајаксом ипак приоритет за клуб у овом тренутку. Поново је прилику са клупе добио и Винсент Јансен и тако уписао свој тек други наступ у Премијер лиги ове сезоне.

Вест Хем је контролисао ситуацију на терену, упркос мањем поседу лопте, добром организацијом у одбрани спречили су опасније нападе својих данашњих ривала.

Тек у другом полувремену гости су конкретизовали своју офанзиву, добро су ушли у други део утакмице и након неколико солидних покушаја успели да дођу и до победоносног гола.

У 67. минуту Арнаутовић је центрирао са десне стране, а Мајкл Антонио се као и на неким претходним утакмицама нашао на правом месту и након одличног пријема снажним ударцем савладао Љориса.

Домаћи су покушали да се врате у меч, све карте су уложили у напад увођењем Љорентеа и Јансена, али није им се исплатило. Вест Хем је промашио још једну велику шансу десет минута пре краја када је поново Антонио био у прилици, али је овај пут Љорис добро реаговао.

Овај пораз додатно компликује ситуацију за Тотенхем, они ће остати на трећој позицији, али са три бода више од екипе Челсија, и утакмицом више од свих главних конкурената за позиције које воде у најјаче европско клупско такмичење.

Вест Хем је победио "за престиж", њима три бода не значе превише јер су сигурни на средини, али су мале шансе да се домогну европског фудбала у наредној сезони с обзиром да је Вулверхемптон, који је тренутно седми, удаљен пет бодова на две утакмице пре краја.

Резултати 36. кола:

петак

Ливерпул - Хадерсфилд 5:0 (2:0)
/Кеита 1, Мане 23, 66, Салах 45+1, 83/

субота

Тотенхем - Вест Хем 0:1 (0:0)
/Антонио 67'/

Кристал Палас - Евертон 16.00
Фулам - Кардиф
Саутемптон - Борнмут
Вотфорд - Вулверхемптон
Брајтон - Њукасл 18.30

недеља

Лестер - Арсенал 13.00
Барнли - Манчестер сити 15.05
Манчестер јунајтед - Челси 17.30

Табела: Ливерпул (+1) 91, Манчестер сити 89, Тотенхем 70 (+1), Челси 67, Арсенал 66, Манчестер јунајтед 64, Вулверхемптон 51, Евертон 49, Лестер 48, Вест Хем 46 (+1), Кристал Палас 42, Њукасл 41, Борнмут 41, Барнли 40, Саутемптон 37, Брајтон 34, Кардиф 31, Фулам 23, Хадерсфилд 14.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар