PL: Hladan tuš za Totenhem, tri boda za Vest Hem!

Fudbaleri Vest Hema savladali su Totenhem sa 1:0 u derbiju Londona u 36. kolu engleske Premier lige i tako im ugrozili mesto među 4 najbolja tima.  Vest Hem iznenadio Totenhem i "zakuvao" borbu u vrhu! Londonski derbi pripao je "čekićarima" i otežao situaciju Poketinovoj ekipi u borbi za Ligu šampiona.  Vest Hem umalo potpuno razlupao Totenhem na njihovom novom stadionu!

Fudbal 27.04.2019 | 15:50
PL: Hladan tuš za Totenhem, tri boda za Vest Hem!
Vest Hem je kao gost savladao Totenhem sa 1:0, golom koji je postigao Antonio u 67. minutu utakmice. On je loptu u kaznenom prostoru primio na grudi i onda polu volejem poslao u gornji desni ugao, pa Loris nije imao šansu da to odbrani.

Dve velike šanse je Vest Hem imao u 80. i 86. minutu utakmice, kada je Antonio istrčao pred Iga Lorisa, ali je Antonio pogodio Lorisa u levo rame pa su Čekićari iz cele situacije dobili samo korner, a isti ishod je bio i kada je Isa Diop išao u solo prodor.

Totenhem nije bio bez šansi, pogotovo u prvih 45 minuta, ali su Son, Eriksen, Mura i ostali bili ili nedovoljno precizni ili previše sebični, mada je ruku na srce Fabijanski imao nekoliko fantastičnih odbrana, ali njima na dušu definitivno ide nešto inferiornije drugo poluvreme.

Pred sam kraj utakmice, u 94. minutu Totenhem je preko Fojta došao do ogromne šanse da dođe do izjednačenja, ali je Valbuena sklonio loptu sa gol linije i pomogao svom timu da upiše nova tri boda.

Nakon ovog poraza u londonskom derbiju Totenhem ostaje na 70 osvojenih bodova, samo sada imaju utakmicu više od Čelsija kom beže tri boda, a Plavci će svoj duel 36. kola igrati u nedelju od 17 časova i 30 minuta, kada će na Old Trafordu gostovati ekipi Mančester junajteda.

Totenhem i Vest Hem otvorili su subotnji program u Premijer ligi nezanimljivim duelom na "Vajt hart lejnu" koji je doneo iznenađenje pobedom gostiju 1:0

Ekipa Maurisija Pelegrinija je bila bolji rival tokom većeg dela susreta, ali su uspeli da materijalizuju blagu terensku inicijativu koju su imali tek sredinom drugog poluvremena.

Domaći su delovali umorno tokom cele utakmice, Poketino je odmarao nekoliko fudbalera za prvi polufinalni meč Lige šampiona koji ih čeka u utorak i to je dodatno otežalo zadatak favoritima u današnjem "derbiju". 

Takođe, "pevci" imaju sada već ustaljene probleme sa povredama i deluje da je utakmica sa Ajaksom ipak prioritet za klub u ovom trenutku. Ponovo je priliku sa klupe dobio i Vinsent Jansen i tako upisao svoj tek drugi nastup u Premijer ligi ove sezone.

Vest Hem je kontrolisao situaciju na terenu, uprkos manjem posedu lopte, dobrom organizacijom u odbrani sprečili su opasnije napade svojih današnjih rivala.

Tek u drugom poluvremenu gosti su konkretizovali svoju ofanzivu, dobro su ušli u drugi deo utakmice i nakon nekoliko solidnih pokušaja uspeli da dođu i do pobedonosnog gola.

U 67. minutu Arnautović je centrirao sa desne strane, a Majkl Antonio se kao i na nekim prethodnim utakmicama našao na pravom mestu i nakon odličnog prijema snažnim udarcem savladao Ljorisa.

Domaći su pokušali da se vrate u meč, sve karte su uložili u napad uvođenjem Ljorentea i Jansena, ali nije im se isplatilo. Vest Hem je promašio još jednu veliku šansu deset minuta pre kraja kada je ponovo Antonio bio u prilici, ali je ovaj put Ljoris dobro reagovao.

Ovaj poraz dodatno komplikuje situaciju za Totenhem, oni će ostati na trećoj poziciji, ali sa tri boda više od ekipe Čelsija, i utakmicom više od svih glavnih konkurenata za pozicije koje vode u najjače evropsko klupsko takmičenje.

Vest Hem je pobedio "za prestiž", njima tri boda ne znače previše jer su sigurni na sredini, ali su male šanse da se domognu evropskog fudbala u narednoj sezoni s obzirom da je Vulverhempton, koji je trenutno sedmi, udaljen pet bodova na dve utakmice pre kraja.

Rezultati 36. kola:

petak

Liverpul - Hadersfild 5:0 (2:0)
/Keita 1, Mane 23, 66, Salah 45+1, 83/

subota

Totenhem - Vest Hem 0:1 (0:0)
/Antonio 67'/

Kristal Palas - Everton 16.00
Fulam - Kardif
Sautempton - Bornmut
Votford - Vulverhempton
Brajton - Njukasl 18.30

nedelja

Lester - Arsenal 13.00
Barnli - Mančester siti 15.05
Mančester junajted - Čelsi 17.30

Tabela: Liverpul (+1) 91, Mančester siti 89, Totenhem 70 (+1), Čelsi 67, Arsenal 66, Mančester junajted 64, Vulverhempton 51, Everton 49, Lester 48, Vest Hem 46 (+1), Kristal Palas 42, Njukasl 41, Bornmut 41, Barnli 40, Sautempton 37, Brajton 34, Kardif 31, Fulam 23, Hadersfild 14.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar