Милер је преварант и треба га одстранити из бокса!

Деонте Вајлдер оштро је критиковао америчког боксера Џерела Мирела који је због пада на допинг тесту остао без борбе за појас против Ентонија Џошуе.

Остали спортови 27.04.2019 | 19:45
Милер је преварант и треба га одстранити из бокса!
Тридесетогодишњи амерички боксер Џерел Милер постао је прилично омражена особа у свету бокса, Ентони Џошуа није био срећан када је чуо вест да је Милеров узорак на допинг тесту био позитиван, а нове, снажније увреде, стигле су од још једног америчког боксера Деонтеа Вајлдера.

"Људи попут њега, ти стероидни преваранти, због њих сам пропустио да зарадим много новца. Управо сам због њих доживео најтеже моменте у каријери и чак размишљао да престанем да се бавим боксом. За такве преваранте немам трунку разумевања. Ово је веома озбиљан спорт и увек сам говорио у ризику ком се препуштамо када улазимо у ринг и онда ти се појави неки тип који користи разне супстанце да би његово тело функционисало на начин који је се сем нормалан. Тако да не, не могу то да разумем", рекао је Вајлдер.

Вајлдер је био посебно осетљив на тему допинга, пошто се 2016. године отказао његов меч са Александром Повјеткином и око пет милиона долара је отишло у неповрат, а током 2017. године исти сценарио се догодио када је требао да се бори са Луисом Ортизом и Андресом Варежиком.

"Оно што је Џерел урадио је неопростиво. Не само да је сам узимао те ствари, него је дозвољавао другима да му свашта убризгавају у тело. Нико до сада није имао појма ко је та особа. Добио је прилику живота и погледајте шта је направио. Прилично сам емотиван и врло разочаран, а верујем да је и његова породица разочарана пошто је ову прилику морао да искористи. Али знате како ти иде у животу, бахатост вам се обије о главу, хтео је брзу славу, популарност и ево како је прошао", наставио је Деонте Вајлдер.

Џерел Милер је већ једном пао на допинг тесту, десило се то док је Милер још био кик боксер 2014. године.

"Ако те ухвате једном то је "у реду", можеш да наставиш да се бориш, али када те други пут ухвате, мислим да би требао да добијеш доживотну забрану", завршио је Деонте Вајлдер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар