Miler je prevarant i treba ga odstraniti iz boksa!

Deonte Vajlder oštro je kritikovao američkog boksera Džerela Mirela koji je zbog pada na doping testu ostao bez borbe za pojas protiv Entonija Džošue.

Ostali sportovi 27.04.2019 | 19:45
Miler je prevarant i treba ga odstraniti iz boksa!
Tridesetogodišnji američki bokser Džerel Miler postao je prilično omražena osoba u svetu boksa, Entoni Džošua nije bio srećan kada je čuo vest da je Milerov uzorak na doping testu bio pozitivan, a nove, snažnije uvrede, stigle su od još jednog američkog boksera Deontea Vajldera.

"Ljudi poput njega, ti steroidni prevaranti, zbog njih sam propustio da zaradim mnogo novca. Upravo sam zbog njih doživeo najteže momente u karijeri i čak razmišljao da prestanem da se bavim boksom. Za takve prevarante nemam trunku razumevanja. Ovo je veoma ozbiljan sport i uvek sam govorio u riziku kom se prepuštamo kada ulazimo u ring i onda ti se pojavi neki tip koji koristi razne supstance da bi njegovo telo funkcionisalo na način koji je se sem normalan. Tako da ne, ne mogu to da razumem", rekao je Vajlder.

Vajlder je bio posebno osetljiv na temu dopinga, pošto se 2016. godine otkazao njegov meč sa Aleksandrom Povjetkinom i oko pet miliona dolara je otišlo u nepovrat, a tokom 2017. godine isti scenario se dogodio kada je trebao da se bori sa Luisom Ortizom i Andresom Varežikom.

"Ono što je Džerel uradio je neoprostivo. Ne samo da je sam uzimao te stvari, nego je dozvoljavao drugima da mu svašta ubrizgavaju u telo. Niko do sada nije imao pojma ko je ta osoba. Dobio je priliku života i pogledajte šta je napravio. Prilično sam emotivan i vrlo razočaran, a verujem da je i njegova porodica razočarana pošto je ovu priliku morao da iskoristi. Ali znate kako ti ide u životu, bahatost vam se obije o glavu, hteo je brzu slavu, popularnost i evo kako je prošao", nastavio je Deonte Vajlder.

Džerel Miler je već jednom pao na doping testu, desilo se to dok je Miler još bio kik bokser 2014. godine.

"Ako te uhvate jednom to je "u redu", možeš da nastaviš da se boriš, ali kada te drugi put uhvate, mislim da bi trebao da dobiješ doživotnu zabranu", završio je Deonte Vajlder.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar