Ово је ''Тим године Премијер лиге''...

Има Погбе, нема Азара, десеторица из Ситија и Ливерпула! Играчи из само три клуба у идеалних 11! Топ 11 Премијер лиге: Манчестер сити, Ливерпул и Погба! Играчи енглеског шампионата изабрали су најбољи тим сезоне. . .

Фудбал 25.04.2019 | 17:30
Ово је ''Тим године Премијер лиге''...
Удружење професионалних фудбалера Премијер лиге изабрало је најбољи тим у сезони 2018/2019.

Међу најбољих 11 у најелитнијем такмичењу на Острву предњаче играчи Манчестер ситија, чак њих шесторица, четири фудбалера су из редова Ливерпула, док је један члан Манчестер јунајтеда.

Топ 11 по оцени фудбалера чине: голман Едерсон, Ајмерик Лапорте, Бернардо Силва, Фернандињо, Серхио Агуеро и Рахим Стерлинг, сви играчи Манчестер ситија, квартет Ливерпула - Ендрју Робертсон, Трент-Александер Арнолд, Вирџил ван Дајк и Садио Мане, док је једини ван два најбоља тима у Премијер лиги везиста Манчестер јунајтеда Пол Погба, који је први пут уврштен у најбољи тим шампионата.

Манчестер сити, другу годину заредом, има највише играча у најбољих 11. Тим Пепа Гвардиоле је на добром путу да одбрани трофеј, после победе у дербију над Јунајтедом (2:0), пошто три кола пре краја има бод више од Ливерпула.

Најбољи тим сезоне у Премијер лиги бирали су играчи свих 20 клубова који се такмиче.

Први пут од 1974. године у идеалном тиму Премијер лиге су играчи из само три клуба! Кажу Енглези, за ових 45 година колико се прави избор, није био тако узак круг фудбалера који су сврстани у Тим године у избору Асоцијације професионалних фудбалера (ПФА).

Споран је и сам избор, сматрају многи. Место у везном реду заузео је Пол Погба, играч око којег се ломе копља откако је дошао у Енглеску. За неке је генијалац, за неке колосални промашај Јунајтеда, којем желе да виде леђа овог лета по сваку цену.

А, међу идеалних 11 нема Едена Азара, прве звезде Челсија! Иако је био у најужем кругу за фудбалера године, награду коју је на крају однео Вирџил ван Дајк, Белгијанац је остао без места у стартној постави.

Међу првих 11 су један играч Манчестер јунајтеда – Погба, четворица из Ливерпула: Александер-Арнолд, Ван Дајк, Робертсон и Мане, као и шесторица из Ситија: Едерсон, Лапорт, Фернандињо, Бернардо, Стерлинг иАгуеро.

Нема ниједног играча Тотенхема, Челсија, Арсенала...

Само један играч је сачувао место у односу на прошлогодишњи тим – Агуеро.

Ипак, тако су гласали сами фудбалери Премијер лиге. Ваљда они најбоље знају између себе ко је најбољи.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Даилy маил

Коментари / 0

Оставите коментар