Ovo je ''Tim godine Premijer lige''...

Ima Pogbe, nema Azara, desetorica iz Sitija i Liverpula! Igrači iz samo tri kluba u idealnih 11! Top 11 Premijer lige: Mančester siti, Liverpul i Pogba! Igrači engleskog šampionata izabrali su najbolji tim sezone. . .

Fudbal 25.04.2019 | 17:30
Ovo je ''Tim godine Premijer lige''...
Udruženje profesionalnih fudbalera Premijer lige izabralo je najbolji tim u sezoni 2018/2019.

Među najboljih 11 u najelitnijem takmičenju na Ostrvu prednjače igrači Mančester sitija, čak njih šestorica, četiri fudbalera su iz redova Liverpula, dok je jedan član Mančester junajteda.

Top 11 po oceni fudbalera čine: golman Ederson, Ajmerik Laporte, Bernardo Silva, Fernandinjo, Serhio Aguero i Rahim Sterling, svi igrači Mančester sitija, kvartet Liverpula - Endrju Robertson, Trent-Aleksander Arnold, Virdžil van Dajk i Sadio Mane, dok je jedini van dva najbolja tima u Premijer ligi vezista Mančester junajteda Pol Pogba, koji je prvi put uvršten u najbolji tim šampionata.

Mančester siti, drugu godinu zaredom, ima najviše igrača u najboljih 11. Tim Pepa Gvardiole je na dobrom putu da odbrani trofej, posle pobede u derbiju nad Junajtedom (2:0), pošto tri kola pre kraja ima bod više od Liverpula.

Najbolji tim sezone u Premijer ligi birali su igrači svih 20 klubova koji se takmiče.

Prvi put od 1974. godine u idealnom timu Premijer lige su igrači iz samo tri kluba! Kažu Englezi, za ovih 45 godina koliko se pravi izbor, nije bio tako uzak krug fudbalera koji su svrstani u Tim godine u izboru Asocijacije profesionalnih fudbalera (PFA).

Sporan je i sam izbor, smatraju mnogi. Mesto u veznom redu zauzeo je Pol Pogba, igrač oko kojeg se lome koplja otkako je došao u Englesku. Za neke je genijalac, za neke kolosalni promašaj Junajteda, kojem žele da vide leđa ovog leta po svaku cenu.

A, među idealnih 11 nema Edena Azara, prve zvezde Čelsija! Iako je bio u najužem krugu za fudbalera godine, nagradu koju je na kraju odneo Virdžil van Dajk, Belgijanac je ostao bez mesta u startnoj postavi.

Među prvih 11 su jedan igrač Mančester junajteda – Pogba, četvorica iz Liverpula: Aleksander-Arnold, Van Dajk, Robertson i Mane, kao i šestorica iz Sitija: Ederson, Laport, Fernandinjo, Bernardo, Sterling iAguero.

Nema nijednog igrača Totenhema, Čelsija, Arsenala...

Samo jedan igrač je sačuvao mesto u odnosu na prošlogodišnji tim – Aguero.

Ipak, tako su glasali sami fudbaleri Premijer lige. Valjda oni najbolje znaju između sebe ko je najbolji.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Daily mail

Komentari / 0

Ostavite komentar