ИТА - Куп: Лацио заслужено у финалу!

Дупла освета на Сан Сиру, Милан у потпуном каналу пред меч сезоне! Повреда Сергеја Милинковића Савића! 

Фудбал 24.04.2019 | 23:17
ИТА - Куп: Лацио заслужено у финалу!
Лацио у финалу, повреда Сергеја! Римљани су голом Хоакина Корее славили у Милану и изборили пласман у финале Копа Италије, али и остали без Сергеја Милинковића Савића већ у 15. минуту због повреде.

Лацио је вечерас наплатио многе рачуне Милану. Оно полуфинале из прошле сезоне, затим контроверзан недавни пораз у првенству, али и срамотно понашање Миланових првотимаца Кесија и Бакајока који су се ругали Франческу Аћербију.

Лацио је пред 60.000 људи на Сан Сиру потпуно заслужено савладао Росонере са 1:0 у реваншу полуфинала Купа Италије и пласирао се у меч за трофеј где га чекају Фиорентина или Аталанта. Могло је да буде и убедљивије јер су Римљани били много бољи ривал, Милан је наставио да тоне у канал у који је упао после пораза у градском дербију. Једину мрљу на тријумф Небескоплавих су бацили повреда Сергеја МилинковићаСавића која изгледа прилично забрињавајуће и скандалозно понашање њихових расиста од навијача због чијих урлика и гестова меч умало није прекинут.

Покушао је Гатузо да пробуди Милан променом формације на 3-4-3, убацивањем Калдаре као трећег штопера, те Лаксалта и Кастиљеха уместо Родригеза и Чалханоглуа, али узалуд. Милан је био исто онако безидејан, пасиван и стерилан као у неколико претходних лигашких мечева. Пјонтек је био одсечен у шпицу,Бакајоко и Кеси су далеко од улоге плејмејкера, а Сусо је наставио са очајним играма у последњих неколико месеци.

Лацио је изашао храбрије на терен, одлучније у дуелима, можда мало и превише агресивно, али довољно да домаћима преотме домаћи терен. Ни повреда Сергеја Милинковића Савића у 10. минуту није пореметила госте. Србин је пролетео после лажњака Суса и незгодно савио ногу. Изгледало је баш гадно... Устао се српски везиста, после указане лекарске помоћи покушао да настави меч, али бол у скочном зглобу је био јачи и морао је да изађе са терена у 15. минуту. Међутим, на терену се ништа није променило.

Милан је држао неку привидну иницијативу, али више јалову и млаку, док је Лацио прво обезбедио прилазе свом голу и чекао шансу. Калабрија је имао једину шансу за Милан када је покушао ударцем са дистанце, али јеСтракоша парадом избио у корнер. Убрзо после тога се и Калабрија повредио па је морао да уђе Конти. Лацио је шансу дочекао у самом финишу. Кореа је изашао сам на Реину после дуплог пада, али је искусни Шпанац одбранио зицер.

За разлику од млаког првог полувремена, друго је почело фуриозном игром Лација. Кореа је имао још једну шансу и опет је Реина изашао као победника, Бастос је главом промашио зицер, Лукас Леива је имао сјајан шут са дистанце. Све то за неколико минута. Гол Милана је висио упркос сјајном голману.

Милан је у 58. минуту има корнер, лоше га је извео и севнула је контра. Имобиле је дуго вукао, прешао је пола терена и идеално упослио Кореу. Аргентинац је трећи пут изашао очи у очи са Реином и овога пута погодио кроз ноге шпанском ветерану. Заслужено вођство Лација и казна за Милан.

Покушао је Гатузо да се спаси увођењем другог шпица Кутронеа уместо Калдаре и донекле је размрдао тим. Пјонтек је имао солидну шансу после ударца главом, Кутроне је унео панику у одбрану гостију, али није имао расположеног саиграча уз себе. Не би било заслужено да је Милан изједначио јер је и Лацио имао неколико добрих прилика за 2:0 преко Луиса Алберта и Имобилеа.

Лацио се осветио Росонерима за елиминацију у полуфиналу прошле сезоне, али и за недавни незаслужен пораз у првенству  из контроверзног пенала. Инзаги се спасао отказа, а Гатузо игра меч сезоне наредног викенда када гостује Торину, најтежој препреци до краја сезоне за останак на четвртом месту и пласман у Лигу шампиона. Са оваквом игром, Росонери не би требало да се надају много. Цела сезона би могла да се сруши у овој недељи...

Лацио је послије шест година поново у финалу Копа Италија!

Након ремија у првом дуелу са Миланом у Риму (0:0) одиграном прије непуна два мјесеца, услиједио је реванш у Милану, гдје су спретнији били "небеско-плави" и стекли прилику да се боре за седми трофеј у клупској историји против бољег из дуела између Аталанте и Фиорентине (3:3).

МИЛАН - ЛАЦИО 0:1 (0:0)

Лацио је послије четири године у Копа Италији поново славио на "Сан Сиру", гдје је човјек одлуке био Аргентинац Хоакин Кореа! Сјајно је Ћиро Имобиле у 58. минуту истрчао контаранапад и упослио Кореу, а Аргентинац искоса послао лопту лопту у мрежу Пепеа Реине - 1:0.

На самом почетку меча у Милану, репрезентативац Србије Сергеј Милинковић Савић повриједио је чланак и кољено након сјајног дриблинга Суса, па је упркос медицинској интервенцији морао да напусти терен, али засад нема информација о могућем одсуству са фудбалских терена.

Домаћин је имао теренску иницијативу и створио неколико добрих шанси преко Давидеа Калабрије, међутим, одлично је раговао голман Римљана Томас Стракоша.

Прије самог одласка на одмор, у судијској надокнади Лацио је пропустио двије изгледне прилике, најприје је Бастос шутирао поред саме стативе, да би потом Пепе Реина одбранио ударац Хоакина Корее.

Почетком другог дијела, Бастос је опасно запријетио голу Милана, да би гости из Рима стигли до предности у 59. минуту поготком Хоакина Корее послије брзог контранапада и сјајне асистенције Ћира Имобилеа - 0:1.

"Росонери" су у 76. минуту преко Патрика Кутронеа успјели да погоде мрежу Томаса Стракоше, али је гол оправдано поништен због офсајда.

До краја се резултат није мијењао иако је Имобиле имао још једну одличну шансу да потврди побједу Лација, међутим, шутирао је изнад пречке.

Поред фудбала, у центру пажње вечерашњег меча били су навијачи Лација због њихових расистичких и фашистичких испада. 

"Због расистичког понашања навијача, утакмица би могла бити прекинута по налогу судије или суспендована. Расизам се неће толерисати", упозорио је официјални спикер на "Сан Сиру" прије почетка реванша полуфинала Копа Италије између Милана и Лација.

А све због случаја Тимуеа Бакајока, позајмљеног фудбалера Челсија, који је послије побједе Милана у првенственом дуелу са Лацијом размијенио дрес са Франческом Аћербијем и потом тај дрес заједно са Френком Кесијем однио под трибину са навијачима као да је у питању "трофеј".

На потпуно погрешан начин, Бакајоко је "одговорио" на Аћербијеву изјаву да је Лацио бољи тим од Милана.

Узвратили су му присталице Лација пјесмом "Ова банана је за Бакајока", а поједини медији су објавили и да су вечерас "лацијали" на сличан начин вријеђали Бакајока и Кесија.

"Лацијали" су раније данас такође изазвали много негативних коментара у италијанској јавности након што су истакли у центру Милана транспарент у част Бенита Мусолинија, фашистичког диктатора из Другог свјетског рата. 

Осим тога, како преносе италијански медији, салутирали су с високо подигнутом десницом, тзв. римским поздравом, што је карактеристично за фашисте, а инцидент се догодио уочи Дана ослобођења, када Италија слави пад фашистичког "Дућеовог" режима.

ИТАЛИЈА, КУП - ПОЛУФИНАЛЕ, РЕВАНШИ

Среда

Милан - Лацио 0:1 (0:0) - /први меч 0:0/
/Кореа 58/

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар