ITA - Kup: Lacio zasluženo u finalu!

Dupla osveta na San Siru, Milan u potpunom kanalu pred meč sezone! Povreda Sergeja Milinkovića Savića! 

Fudbal 24.04.2019 | 23:17
ITA - Kup: Lacio zasluženo u finalu!
Lacio u finalu, povreda Sergeja! Rimljani su golom Hoakina Koree slavili u Milanu i izborili plasman u finale Kopa Italije, ali i ostali bez Sergeja Milinkovića Savića već u 15. minutu zbog povrede.

Lacio je večeras naplatio mnoge račune Milanu. Ono polufinale iz prošle sezone, zatim kontroverzan nedavni poraz u prvenstvu, ali i sramotno ponašanje Milanovih prvotimaca Kesija i Bakajoka koji su se rugali Frančesku Aćerbiju.

Lacio je pred 60.000 ljudi na San Siru potpuno zasluženo savladao Rosonere sa 1:0 u revanšu polufinala Kupa Italije i plasirao se u meč za trofej gde ga čekaju Fiorentina ili Atalanta. Moglo je da bude i ubedljivije jer su Rimljani bili mnogo bolji rival, Milan je nastavio da tone u kanal u koji je upao posle poraza u gradskom derbiju. Jedinu mrlju na trijumf Nebeskoplavih su bacili povreda Sergeja MilinkovićaSavića koja izgleda prilično zabrinjavajuće i skandalozno ponašanje njihovih rasista od navijača zbog čijih urlika i gestova meč umalo nije prekinut.

Pokušao je Gatuzo da probudi Milan promenom formacije na 3-4-3, ubacivanjem Kaldare kao trećeg štopera, te Laksalta i Kastiljeha umesto Rodrigeza i Čalhanoglua, ali uzalud. Milan je bio isto onako bezidejan, pasivan i sterilan kao u nekoliko prethodnih ligaških mečeva. Pjontek je bio odsečen u špicu,Bakajoko i Kesi su daleko od uloge plejmejkera, a Suso je nastavio sa očajnim igrama u poslednjih nekoliko meseci.

Lacio je izašao hrabrije na teren, odlučnije u duelima, možda malo i previše agresivno, ali dovoljno da domaćima preotme domaći teren. Ni povreda Sergeja Milinkovića Savića u 10. minutu nije poremetila goste. Srbin je proleteo posle lažnjaka Susa i nezgodno savio nogu. Izgledalo je baš gadno... Ustao se srpski vezista, posle ukazane lekarske pomoći pokušao da nastavi meč, ali bol u skočnom zglobu je bio jači i morao je da izađe sa terena u 15. minutu. Međutim, na terenu se ništa nije promenilo.

Milan je držao neku prividnu inicijativu, ali više jalovu i mlaku, dok je Lacio prvo obezbedio prilaze svom golu i čekao šansu. Kalabrija je imao jedinu šansu za Milan kada je pokušao udarcem sa distance, ali jeStrakoša paradom izbio u korner. Ubrzo posle toga se i Kalabrija povredio pa je morao da uđe Konti. Lacio je šansu dočekao u samom finišu. Korea je izašao sam na Reinu posle duplog pada, ali je iskusni Španac odbranio zicer.

Za razliku od mlakog prvog poluvremena, drugo je počelo furioznom igrom Lacija. Korea je imao još jednu šansu i opet je Reina izašao kao pobednika, Bastos je glavom promašio zicer, Lukas Leiva je imao sjajan šut sa distance. Sve to za nekoliko minuta. Gol Milana je visio uprkos sjajnom golmanu.

Milan je u 58. minutu ima korner, loše ga je izveo i sevnula je kontra. Imobile je dugo vukao, prešao je pola terena i idealno uposlio Koreu. Argentinac je treći put izašao oči u oči sa Reinom i ovoga puta pogodio kroz noge španskom veteranu. Zasluženo vođstvo Lacija i kazna za Milan.

Pokušao je Gatuzo da se spasi uvođenjem drugog špica Kutronea umesto Kaldare i donekle je razmrdao tim. Pjontek je imao solidnu šansu posle udarca glavom, Kutrone je uneo paniku u odbranu gostiju, ali nije imao raspoloženog saigrača uz sebe. Ne bi bilo zasluženo da je Milan izjednačio jer je i Lacio imao nekoliko dobrih prilika za 2:0 preko Luisa Alberta i Imobilea.

Lacio se osvetio Rosonerima za eliminaciju u polufinalu prošle sezone, ali i za nedavni nezaslužen poraz u prvenstvu  iz kontroverznog penala. Inzagi se spasao otkaza, a Gatuzo igra meč sezone narednog vikenda kada gostuje Torinu, najtežoj prepreci do kraja sezone za ostanak na četvrtom mestu i plasman u Ligu šampiona. Sa ovakvom igrom, Rosoneri ne bi trebalo da se nadaju mnogo. Cela sezona bi mogla da se sruši u ovoj nedelji...

Lacio je poslije šest godina ponovo u finalu Kopa Italija!

Nakon remija u prvom duelu sa Milanom u Rimu (0:0) odigranom prije nepuna dva mjeseca, uslijedio je revanš u Milanu, gdje su spretniji bili "nebesko-plavi" i stekli priliku da se bore za sedmi trofej u klupskoj istoriji protiv boljeg iz duela između Atalante i Fiorentine (3:3).

MILAN - LACIO 0:1 (0:0)

Lacio je poslije četiri godine u Kopa Italiji ponovo slavio na "San Siru", gdje je čovjek odluke bio Argentinac Hoakin Korea! Sjajno je Ćiro Imobile u 58. minutu istrčao kontaranapad i uposlio Koreu, a Argentinac iskosa poslao loptu loptu u mrežu Pepea Reine - 1:0.

Na samom početku meča u Milanu, reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić povrijedio je članak i koljeno nakon sjajnog driblinga Susa, pa je uprkos medicinskoj intervenciji morao da napusti teren, ali zasad nema informacija o mogućem odsustvu sa fudbalskih terena.

Domaćin je imao terensku inicijativu i stvorio nekoliko dobrih šansi preko Davidea Kalabrije, međutim, odlično je ragovao golman Rimljana Tomas Strakoša.

Prije samog odlaska na odmor, u sudijskoj nadoknadi Lacio je propustio dvije izgledne prilike, najprije je Bastos šutirao pored same stative, da bi potom Pepe Reina odbranio udarac Hoakina Koree.

Početkom drugog dijela, Bastos je opasno zaprijetio golu Milana, da bi gosti iz Rima stigli do prednosti u 59. minutu pogotkom Hoakina Koree poslije brzog kontranapada i sjajne asistencije Ćira Imobilea - 0:1.

"Rosoneri" su u 76. minutu preko Patrika Kutronea uspjeli da pogode mrežu Tomasa Strakoše, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda.

Do kraja se rezultat nije mijenjao iako je Imobile imao još jednu odličnu šansu da potvrdi pobjedu Lacija, međutim, šutirao je iznad prečke.

Pored fudbala, u centru pažnje večerašnjeg meča bili su navijači Lacija zbog njihovih rasističkih i fašističkih ispada. 

"Zbog rasističkog ponašanja navijača, utakmica bi mogla biti prekinuta po nalogu sudije ili suspendovana. Rasizam se neće tolerisati", upozorio je oficijalni spiker na "San Siru" prije početka revanša polufinala Kopa Italije između Milana i Lacija.

A sve zbog slučaja Timuea Bakajoka, pozajmljenog fudbalera Čelsija, koji je poslije pobjede Milana u prvenstvenom duelu sa Lacijom razmijenio dres sa Frančeskom Aćerbijem i potom taj dres zajedno sa Frenkom Kesijem odnio pod tribinu sa navijačima kao da je u pitanju "trofej".

Na potpuno pogrešan način, Bakajoko je "odgovorio" na Aćerbijevu izjavu da je Lacio bolji tim od Milana.

Uzvratili su mu pristalice Lacija pjesmom "Ova banana je za Bakajoka", a pojedini mediji su objavili i da su večeras "lacijali" na sličan način vrijeđali Bakajoka i Kesija.

"Lacijali" su ranije danas takođe izazvali mnogo negativnih komentara u italijanskoj javnosti nakon što su istakli u centru Milana transparent u čast Benita Musolinija, fašističkog diktatora iz Drugog svjetskog rata. 

Osim toga, kako prenose italijanski mediji, salutirali su s visoko podignutom desnicom, tzv. rimskim pozdravom, što je karakteristično za fašiste, a incident se dogodio uoči Dana oslobođenja, kada Italija slavi pad fašističkog "Dućeovog" režima.

ITALIJA, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Milan - Lacio 0:1 (0:0) - /prvi meč 0:0/
/Korea 58/

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar