Мурињо о томе гдје неће наставити каријеру...

. . . о љубави према Интеру и зашто је морао да освоји Лигу шампиона са нероазурима? Португалац открио врлине и признао своје мане. . .

Фудбал 24.04.2019 | 23:10
Мурињо о томе гдје неће наставити каријеру...
Без клуба је шест месеци. Није му пријао боравак у Манчестер јунајтеду, та епизода није била за „сећање дуго“, али и поред свега тога Жозе Мурињо је увек у жижи. Свака његова реч се прати, свака процена и оцена се мере, ослушкује се кога ће да помене, похвали или искритикује.

У великом интервјуу за ДАЗН португалски стручњак је причао о Манчестеру, Премијер лиги, Италији, Интеру, Лиги шампиона... И поново је имало шта ново да се чује.

„Када сам завршио са Реалом, вратио сам се у Лондон. Сада је другачија ситуација, сада сам на новом почетку. Мој нови посао неће бити у Премијер лиги“, открио је Мурињо.

Најбоља препорука за нови посао су му, како је рекао – трофеји.

„Пехари су моја гаранција, иако има оних који се труде да то забораве. Мој последњи трофеј је био Лига Европе пре само годину дана. Последње финале које сам играо је било пре осам месеци. Али, све је то само прошлост, сада гледам унапред. Ови месец без посла, први после 18 година, били су ми од велике користи“.

Португалски стручњак је највише времена причао о Интеру. Као да се наслућује да би могао да се врати међу нероазуре. А реченице које је низао, само ће додатно распалити машту навијача миланског клуба.

“У Интеру сам пронашао невероватну породицу, која ме је сваког дана чинила срећним. Мој добар однос с навијачима је био последица резултата: када побеђујеш, сви су задовољни. Освојили смо много тога и створили емпатију, која још постоји. И сада у Лондону срећем интеристе који желе да ме загрле”.

Мурињо тврди да је тајна успеха са нероазурима у томе што није био само тренер.

“Немогуће је да направите нешто толико посебно, ако сте само тренер. Ми смо били права група, породица. Боравак у Интеру је био као непрестани одмор. Они су извукли најбоље из мене, помогао сам многима да достигну врхунац”.

Победа над Барселоном у полуфиналу Лиге шампиона, против тима који се сматра једним од најбољих у историји фудбала, има посебно место у срцу и Муриња и навијача Интера.

“Пред мечеве са Барселоном причао сам са играчима из срца. Рекао сам им да сам своју прву Лигу шампиона освојио када је мој син имао четири године. Те сезоне ми је син рекао да би волео да поново освојим тај пехар, сада када је старији, да би могао то да памти. И онда смо причали о деци свих играча, била је ово многима од њих можда последња шанса да виде очеве како освајају Лигу шампиона. Са тим осећањима смо изашли на терен и могло је да се игра пет сати, Барселона нас никад не би победила”.

Жозе је рекао да је Италија његово природно окружење. Ето још мало да се дода на “ватру” о повратку у Серију А…

“Италија је моје природно окружење, док је Енглеска пословно. На Острву морам да се понашам другачије од моје природе, док је у Италији начин како се доживљава и “живи” фудбал свакодневно потпуно невероватан. Прави Латински начин”.

Разголитио је Мурињо мало и своју душу. Открио је три своје врлине, али и мане.

“Реч којом ме моји играчи описују би била “битанга”. Моје три врлине: знање, искуство и амбициозност без граница. Мане: ужасно се носим с поразима и са онима који имају мање мотивације за рад од мене”, истакао је Жозе Мурињо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар