Murinjo o tome gdje neće nastaviti karijeru...

. . . o ljubavi prema Interu i zašto je morao da osvoji Ligu šampiona sa neroazurima? Portugalac otkrio vrline i priznao svoje mane. . .

Fudbal 24.04.2019 | 23:10
Murinjo o tome gdje neće nastaviti karijeru...
Bez kluba je šest meseci. Nije mu prijao boravak u Mančester junajtedu, ta epizoda nije bila za „sećanje dugo“, ali i pored svega toga Žoze Murinjo je uvek u žiži. Svaka njegova reč se prati, svaka procena i ocena se mere, osluškuje se koga će da pomene, pohvali ili iskritikuje.

U velikom intervjuu za DAZN portugalski stručnjak je pričao o Mančesteru, Premijer ligi, Italiji, Interu, Ligi šampiona... I ponovo je imalo šta novo da se čuje.

„Kada sam završio sa Realom, vratio sam se u London. Sada je drugačija situacija, sada sam na novom početku. Moj novi posao neće biti u Premijer ligi“, otkrio je Murinjo.

Najbolja preporuka za novi posao su mu, kako je rekao – trofeji.

„Pehari su moja garancija, iako ima onih koji se trude da to zaborave. Moj poslednji trofej je bio Liga Evrope pre samo godinu dana. Poslednje finale koje sam igrao je bilo pre osam meseci. Ali, sve je to samo prošlost, sada gledam unapred. Ovi mesec bez posla, prvi posle 18 godina, bili su mi od velike koristi“.

Portugalski stručnjak je najviše vremena pričao o Interu. Kao da se naslućuje da bi mogao da se vrati među neroazure. A rečenice koje je nizao, samo će dodatno raspaliti maštu navijača milanskog kluba.

“U Interu sam pronašao neverovatnu porodicu, koja me je svakog dana činila srećnim. Moj dobar odnos s navijačima je bio posledica rezultata: kada pobeđuješ, svi su zadovoljni. Osvojili smo mnogo toga i stvorili empatiju, koja još postoji. I sada u Londonu srećem interiste koji žele da me zagrle”.

Murinjo tvrdi da je tajna uspeha sa neroazurima u tome što nije bio samo trener.

“Nemoguće je da napravite nešto toliko posebno, ako ste samo trener. Mi smo bili prava grupa, porodica. Boravak u Interu je bio kao neprestani odmor. Oni su izvukli najbolje iz mene, pomogao sam mnogima da dostignu vrhunac”.

Pobeda nad Barselonom u polufinalu Lige šampiona, protiv tima koji se smatra jednim od najboljih u istoriji fudbala, ima posebno mesto u srcu i Murinja i navijača Intera.

“Pred mečeve sa Barselonom pričao sam sa igračima iz srca. Rekao sam im da sam svoju prvu Ligu šampiona osvojio kada je moj sin imao četiri godine. Te sezone mi je sin rekao da bi voleo da ponovo osvojim taj pehar, sada kada je stariji, da bi mogao to da pamti. I onda smo pričali o deci svih igrača, bila je ovo mnogima od njih možda poslednja šansa da vide očeve kako osvajaju Ligu šampiona. Sa tim osećanjima smo izašli na teren i moglo je da se igra pet sati, Barselona nas nikad ne bi pobedila”.

Žoze je rekao da je Italija njegovo prirodno okruženje. Eto još malo da se doda na “vatru” o povratku u Seriju A…

“Italija je moje prirodno okruženje, dok je Engleska poslovno. Na Ostrvu moram da se ponašam drugačije od moje prirode, dok je u Italiji način kako se doživljava i “živi” fudbal svakodnevno potpuno neverovatan. Pravi Latinski način”.

Razgolitio je Murinjo malo i svoju dušu. Otkrio je tri svoje vrline, ali i mane.

“Reč kojom me moji igrači opisuju bi bila “bitanga”. Moje tri vrline: znanje, iskustvo i ambicioznost bez granica. Mane: užasno se nosim s porazima i sa onima koji imaju manje motivacije za rad od mene”, istakao je Žoze Murinjo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar