"Није ми ово ништа чудно"

- Није ми ово ништа чудно. Претпостављао сам да ће криминалац ићи даље док му се овакво што не догоди - била је прва реакција бивше Ковачевићеве жртве која је, срећом, преживјела његов напад, али никад се није финансијски опоравио од пљачке коју су извели Ковачевић и још један мушкарац 10. јула 2009. године.

Република Српска 24.04.2019 | 10:38
"Није ми ово ништа чудно"
Четири особе ухапшене су до уторка навече у склопу истраге о убиству бањалучког бизнисмена Славише Крунића, који је из засједе убијен у понедјељак на свом имању Гламочани у околини Бање Луке.

Осим Крунића, у крвавој засједи убијен је и његов тјелохранитељ Жарко Павловић, али и један од атентатора Жељко Ковачевић (45), вишеструко осуђивани криминалац који је био и на потјерници хрватског Интерпола.

Бивша жртва

Он је добро познат Милану Хрги, бившем власнику мјењачнице Хима из Каштел Гомилице, којег је Ковачевић ранио у прса у пљачки 10. јула 2009. недалеко од његове куће.

- Није ми ово ништа чудно. Претпостављао сам да ће криминалац ићи даље док му се овакво што не догоди - била је прва реакција бивше Ковачевићеве жртве која је, срећом, преживјела његов напад, али никад се није финансијски опоравио од пљачке коју су извели Ковачевић и још један мушкарац 10. јула 2009. године.

- Ја сам изашао из куће око 6.25 и кренуо према гаражи по аутомобил јер сам носио новац у своју мјењачницу у Каштел Гомилици. Имао сам сигурносну торбу у којој је било око 440 хиљада куна. У једном сам тренутку с леђа чуо узбик: “Дај торбу!” Био је то Ковачевићев глас јер сам га препознао. Неколико дана раније примијетио сам чудан аутомобил и људе који опсервирају око моје куће. Мислим да би ме опљачкали дан раније, али сам им био предалеко - присјетио се јуче Милан Хрга у разговору за Јутарњи лист.

Лице с потјернице 

- Почели су ме ударати и отимати торбу. Оборили су ме на под, али сам се успио дигнути, а они су ме и даље тукли. Борили смо се. У једном тренутку дотрчала је и моја супруга и бацила се на овог другог, слабијег, али ју је он одгурнуо. Ја сам у том тренутку већ Ковачевића био оборио на под јер сам га успио ухватити за ноге. Ја сам ипак тренирао џудо и још ми је мало требало да га савладам, али сам се у том тренутку био забринуо за супругу и гледао што је с њом. У једом смо тренутку били на 40 центиметара - испричао је Хрга том листу.

Присјетио се неких кључних тренутака који би могли бити од користи и истражиоцима у Бања Луци јер очито Ковачевић није био сигуран егзекутор.

- Рекао ми је: “Убићу те!” Међутим, ја сам у његовим ријечима и у очима осјетио страх. Прво ми је уперио пиштољ у чело, потом је нанишанио у срце, а онда је још мало помакнуо руку и кад је опалио, погодио ме у груди. У првом тренутку нисам био ни свјестан да сам погођен - додао је Хрга који је био само једна у низу Ковачевићевих жртава.

Ковачевић и саучесник имали су помагаче из Солина и Каштела који су их на мјесто разбојништва довезли моторима. Ковачевићу се судило у одсутности на сплитском Жупанијском суду те је осуђен на 14 година затвора. По потјерници хрватског Интерпола био је ухапшен 2013. године, али је брзо пуштен након што је установљено да има и држављанство БиХ.

Под сумњом да су учесници убиства ухапшени су Горан Милановић и Емилио Балдо, а касно послијеподне полиција Федерације БиХ је у Санском Мосту ухапсила браћу Нермина и Армина Ћулума, који су након тога предати полицији Републике Српске.

Министарство унутрашњих послова РС потврдило је да трагају за мушкарцем по имену Бенеди Ђукановић, кога сматрају да је такође био припадник групе која је ликвидирала Крунића.

(Јутарњи лист)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Ветеран

24.04.2019 08:54

Какви глупи закони, поубијас у сусједној дрзави кога хоћеш, пређеш у БиХ и нико ти ништа неће. Или ако имас двојно са Србијом, исти слушај, препливас ДРИНУ и слободан си...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.04.2019 09:28

ужас прави, да такви криминалци и убице шеткају како хоће, Голи оток је био закон!

Name

блбл

24.04.2019 09:38

Не требас уопсте пливати преко Дрине.Наса полиција те лијепо довезе до насих границара и они те пропусте преко границе без проблема. Све за лову јаране!

Name

реалност

24.04.2019 10:45

Док су припадници криминалних кругова на власти и у тузилству нема побољсања.

Name

Ре ,

24.04.2019 12:22

који коњи, измислисе двојно држављанство. ти треба све укинити.

Name

Нострадамус

24.04.2019 16:17

Требали би Хрвати да схвате да им је Цовиц непријатељ а не заститник хрватских националних интереса.

Name

ре

24.04.2019 18:38

Тако је и у Америци.

Name

Комшија

24.04.2019 19:17

Добро је рекао Сергеј Тригуновиц, да су криминалци први успостављали контакте након ратова 90тих година. Они су и у рату сарадјивали. Постени и нормални људи су тек касније успоставили контакт. Навео је примјере, Милосевиц и Тудјман (47 пута се састали за вријеме рата, сигурно нису преговарали о миру), данас исто то раде Вуциц и Таци, Додик и Бакир. Састану се и договарају како да опљацкају народ, свако свој народ. А јавности представљају како наводно бране националне интересе.

Name

хаос

24.04.2019 09:10

Не зна цовјек гдје би поцео у овом хаосу да цисти. Обрни окрени...на крају видјецемо сви да је неминовно да се ентитети брису а народ уједињен организује револуцију и прелазну владу. Ове подјеле су и направљане да се на страху људи и стварању мрзње медју народима мозе без икакве одговорности комотно да пљацка, убија и влада. Колико смо само цесто могли процитати да криминалце и убице бјезе из једне у другу земљу користеци се двојним дрзављанствимаа? Зар то не би требало одмах укинути и засто би се ико требао бунити због тога? Зар није довољно сто се мозе оставити могуцност да се мозе одлуцити које це се дрзављанство узети...али само ЈЕДНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Принзип

24.04.2019 10:43

Тацно то су хтјели они сто су русили Југославију. Да имају своје дрзавице И да у њима раде ста хоце. Укинути границу измедју бих И Србије је ресење.

Name

Ре

24.04.2019 11:18

Гдје постоји двојно држављанство ту увести и обавезу испоручивања убица.

Name

ре ре

24.04.2019 13:50

па управо ту и јесте проблем, интереси Србије или Хрватске се некад не поклапају са интересима БиХ сто је и логицно јер су то 3 разлиците дрзаве. Проблем је да Срби и Хрвати у БиХ све у зељи да БиХ пропадне раде против сопствених интереса а за интересе друге 2 дрзаве. Ево тако нам убацују ове избјеглице из Србије а не дају им у Хрватску да удју. Је ли нормално да један босански Србин или Хрват који це заједно са њиховим босњацким комсијама имати проблеме са тим избјеглицама не зели да застити своју дрзаву иако би то било у њиховом интересу?

Name

Злаја

24.04.2019 09:11

Како се сложе људи свих нација кад је новац у питању. Тако и она три пастира наша,сложе се одмах кад се кеш помене

ОДГОВОРИТЕ
Name

См

24.04.2019 09:38

Сто не објавите слику како су се браца Цулум сликала у Станивуковицевој куци ста це он да прица објавите имате ли храбрости ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дани

24.04.2019 10:29

Побит це бурле све ко стане на пут

Name

Ре

24.04.2019 10:42

Па објави ти

Name

ре См

24.04.2019 10:43

не лупетај као маxим по дивизији, то није станивуковићева кућа, то је нека вила у београду, давно је изашао демант да је то његова кућа

Name

ре СМ

24.04.2019 11:01

не боли свака болест. Иди мису мекињару поједи сендвиц и завуци се у рупу из које си испузао.

Name

Посматрац

24.04.2019 10:47

Горан Милановиц Поток Бл, продаје марихуану дјеци. А пустају га на слободу. Бем ти дрзаву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанка

24.04.2019 19:18

Како вила Београду кад ја станујем на Петрицевцу и видјам ту вилу сваки дан. Та вила је у Бањалуци. На Петрицевцу. Мозе се видјети и са транзита.

Name

См

24.04.2019 11:37

Како ноје његова куца кад је сам рекао да јесте наводно неки спот се снимо не лупетај ти продем сваки дан поред куце

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.П

29.04.2019 19:10

Јао која супља, па прво одлези у твојој земљи 14 година, па га онда протјерас из своје земље и дас му забрану уласка у ХР. према томе, Хрватска је као несто боља или гора по криминалу (у влади) , од БиХ. Исти су то играци!! Зато и јесте народу како му је, ратни ЗЛОЦИНЦИ су сада плацене убице криминалне владе (хдз, сда, сндс, итд итд) ЈА СЕ САМО ПИТАМ ДОКЛЕ ЦЕ НАИВНИ ПОСТЕНИ НАРОД БИТИ ФОКА???

ОДГОВОРИТЕ