Јасмин Репеша поднио оставку!

Хрватски стручњак више није тренер Будућности.  "Репеша је огорчен и не види смисао"! Будућност потврдила растанак са тренером.

Кошарка 23.04.2019 | 18:30
Јасмин Репеша поднио оставку!
"Мајсторица" против Црвене звезде мтс у Београду била је последња утакмица у којој је хрватски стручњак Јасмин Репеша (57) водио екипу Будућности.

Према писању портала "Баскетбал спхере", он је поднео оставку након пораза у борби за титулу и тако завршио епизоду у Подгорици, где је у јануару преузео екипу од Александра Џикића.

Под Репешиним вођством, Будућност је завршила учешће у Евролиги са скором 6-24, а након неуспеха у одбрани АБА трофеја он се није појавио на конференцији за новинаре у Београду.

Током дуге тренерске каријере, Репеша је водио загребачки Дони, Цибону у два мандата, Тофаш, Сплит, Фортитудо, Рому, Бенетон, Цедевиту и Олимпију из Милана.

У складу са најавом, Јасмин Репеша (57) поднио је оставку.

Тренер Будућности напустио је клуб дан након неуспеха у финалу АБА лиге, завршеног поразом његовог тима у београдској "мајсторици".

Информација о његовом одласку озваничена је и на сајту Будућности.

"Обавештавамо навијаче нашег клуба, али и целокупну јавност, да је тренер Јасмин Репеша поднео оставку на челу шефа стручног штаба нашег клуба коју је Управни одбор клуба прихватио. Током претходна четири месеца, трернер Репеша је водио клуб у регуларном делу Евролиге као и до финала регионалног такмичења. Будућност ВОЛИ се овим путем захваљује досадашњем тренеру на сарадњи, преданом и професионалном односу према клупским обавезама и желимо му успешан наставак тренерске каријере. Господин Репеша је нагласио да је огорчен на сва дешавања у финалној серији и да не види смисао рада у оваквој регионалној лиги", саопштено је.

Репеша у понедељак није хтео да изађе пред новинаре у "Пиониру" након пете утакмице финалне серије, у којој је његов тим изгубио убедљивом разликом, а његови играчи били нападнути пре загревања уочи почетка. Тако је било и наговештено да ће се растанак догодити - непуна 24 часа после утакмице.

Подсетимо да је некадашњи репрезентативац Хрватске после уводних утакмица у "Пиониру" био огорчен због атмосфере и тада је казао да је доживео "линч" какав не памти у тренерској каријери.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар