Одабир уља за масажу

Нема тога коме не прија масажа, а знате ли која уља су најбоља и која врста баш вама највише одговара? Међу најквалитетнија базна уља за масажу спадају екстрадевичанска, хладно цеђена.

Мода и љепота 22.04.2019 | 11:17
Одабир уља за масажу
Нема тога коме не прија масажа, а знате ли која уља су најбоља и која врста баш вама највише одговара? Међу најквалитетнија базна уља за масажу спадају екстрадевичанска, хладно цеђена. Добијају се из различитих биљних извора.

Најпопуларније базно уље је бадемово. Обилује витаминима А, Б1, Б2, Б6, Е и минералима, и има противупална својства. Лако се размазује, па је погодно за све типове коже, али се највише користи на сувој. Не препоручује се алергичнима на орашасте плодове.

Уље јојобе прија људима који имају проблеме с кожом и акнама. Слично је природном уљу тела. Поседује антибактеријска својства и кожа га брзо упија.

Уље семенки грожђа најчешће се користи за масажу беба и деце, а погодно је и за одрасле. Садржи витамин Е и есенцијалне киселине, па регенерише кожу и враћа јој еластичност.

Уље коштица кајсије слично је бадемовом, с тим што има дужи рок трајања. Богато је витаминима А и Е.

Уље авокада подмлађује и уклања мртве ћелије коже. Прија зрелој или сувој кожи. Теже је од осталих уља, па се препоручује да га помешате с неким лакшим, попут бадемовог. Богато је витаминима, хидрира и омекшава кожу.

Кокосово уље тешко је и густо, а употребљава се код суве и испуцале коже. Одговара људима који имају акне на леђима, јер не затвара поре и спречава настанак нових упалних процеса. Пре наношења га загрејте.

За ублажавање стреса и подизање расположења добра су уља јасмина и лаванде, за опуштање мишића користе се уље мајорана и камилице, док упале смањује уље нане.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар