Саопштење Будућности...!

Звезда да покаже одговорност поведена нашим примером.  "Да финална утакмица протекне у безбедној, спортској атмосфери, без обзира на крајњи резултат", истиче клуб из Подгорице.

Кошарка 20.04.2019 | 20:40
Саопштење Будућности...!
После четири одигране утакмице у финалној серији АБА лиге резултат је 2:2. Све ће се одлучивати у последњој, петој утакмици, а домаћин ће у понедељак од 19 часова бити Црвена звезда.

Знамо шта се све догађало на досадашњим утакмицама, а све то је било повод кошаркашком клубу Будућност да се званично огласи о свему.

Саопштење преносимо у целости.

“У сусрет одлучујућем мечу за шампионски пехар АБА лиге, фокус спортске јавности који превазилази регионалне оквире је усмерен на финале овог такмичења, нажалост, не само због спортских резултата, него и због тензије која их прати.

То је резултат претходне три утакмице на којој смо били сведоци немилих сцена које не приличе спорту – две утакмице одигране у Београду и треће на којој је показан револт наших навијача као одговор на њих.

Четврта, синоћна утакмица је недвосмислено показала да су Будућност и наши навијачи, у правом спортском духу, дали све од себе да тензија буде превазиђена и да меч протекне без икаквих инцидената, у атмосфери за памћење.

Очекујемо да ће у петом мечу наш противник Црвена звезда показати исти ниво одговорности и да ће поведени нашим примером предузети све мере да финална утакмица протекне у безбедној, спортској атмосфери, без обзира на крајњи резултат.

АБА лига је наше најзначајније регионално такмичење. Имајући у виду специфичност нашег поднебља, она је више од спорта. Ујединила је наш регион и сви ми из клубова који је чине имамо велику одговорност и обавезу да међусобним уважавањем и поштовањем правила спроводимо њену мисију. Из тог разлога, сви ми у Клубу, а наши навијачи су нас пратили у томе, дали смо све од себе да превазиђемо све што је на наш терен донело поделе и сукобе којима ту није место и да покажемо да ћемо на нашем терену томе стати на крај.

Овом приликом желимо да се захвалимо својим навијачима на томе што су показали своју праву слику и у правој спортској атмосфери били добри домаћини Црвеној звезди, а нашем клубу ветар у леђа.

Посебну захвалност упућујемо Варварима, који су били наш шести играч и поново показали како се срцем бодри свој клуб”, истиче се у саопштењу Будућности.

Извор: моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Делија

20.04.2019 19:07

Сад се перете кад треба на реванш, само дођите како посијеш тако и покосиш

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАР

21.04.2019 10:18

ПА ОВО ЈЕ КРАЈНИ БРЕЗОБРАЗЛУК БУДУЦНОСТИ.ЗАХВАЉУЈУ СЕ НАВИЈАЦИМА НА КОРЕКТНОМ НАВИЈАЊУ А ОНИ УЛАЗЕ У ТЕРЕН ПЉУЈУ,ПСУЈУ СРПСКУ МАЈКУ ТУКУ ЊИХ 20 ЗВЕЗДИНОГ НАВИЈАЦА. КОЈЕ ЛИЦИМЕРСВО.ВЈЕРОВАТНО СТРАХ СЕ УВУКАО У ЈУНАЦКО СРЦЕ ЦРНОГОРСКО.ПРПА Г..ИЦИ

ОДГОВОРИТЕ