Saopštenje Budućnosti...!

Zvezda da pokaže odgovornost povedena našim primerom.  "Da finalna utakmica protekne u bezbednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat", ističe klub iz Podgorice.

  • Sport
  • Košarka


Posle četiri odigrane utakmice u finalnoj seriji ABA lige rezultat je 2:2. Sve će se odlučivati u poslednjoj, petoj utakmici, a domaćin će u ponedeljak od 19 časova biti Crvena zvezda.

Znamo šta se sve događalo na dosadašnjim utakmicama, a sve to je bilo povod košarkaškom klubu Budućnost da se zvanično oglasi o svemu.

Saopštenje prenosimo u celosti.

“U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmeren na finale ovog takmičenja, nažalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati.

To je rezultat prethodne tri utakmice na kojoj smo bili svedoci nemilih scena koje ne priliče sportu – dve utakmice odigrane u Beogradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih.

Četvrta, sinoćna utakmica je nedvosmisleno pokazala da su Budućnost i naši navijači, u pravom sportskom duhu, dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje.

Očekujemo da će u petom meču naš protivnik Crvena zvezda pokazati isti nivo odgovornosti i da će povedeni našim primerom preduzeti sve mere da finalna utakmica protekne u bezbednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat.

ABA liga je naše najznačajnije regionalno takmičenje. Imajući u vidu specifičnost našeg podneblja, ona je više od sporta. Ujedinila je naš region i svi mi iz klubova koji je čine imamo veliku odgovornost i obavezu da međusobnim uvažavanjem i poštovanjem pravila sprovodimo njenu misiju. Iz tog razloga, svi mi u Klubu, a naši navijači su nas pratili u tome, dali smo sve od sebe da prevaziđemo sve što je na naš teren donelo podele i sukobe kojima tu nije mesto i da pokažemo da ćemo na našem terenu tome stati na kraj.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svojim navijačima na tome što su pokazali svoju pravu sliku i u pravoj sportskoj atmosferi bili dobri domaćini Crvenoj zvezdi, a našem klubu vetar u leđa.

Posebnu zahvalnost upućujemo Varvarima, koji su bili naš šesti igrač i ponovo pokazali kako se srcem bodri svoj klub”, ističe se u saopštenju Budućnosti.

Izvor: mozzartsport

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Delija

20.04.2019 21:07

Sad se perete kad treba na revanš, samo dođite kako posiješ tako i pokosiš

CAR

21.04.2019 12:18

PA OVO JE KRAJNI BREZOBRAZLUK BUDUCNOSTI.ZAHVALJUJU SE NAVIJACIMA NA KOREKTNOM NAVIJANJU A ONI ULAZE U TEREN PLJUJU,PSUJU SRPSKU MAJKU TUKU NJIH 20 ZVEZDINOG NAVIJACA. KOJE LICIMERSVO.VJEROVATNO STRAH SE UVUKAO U JUNACKO SRCE CRNOGORSKO.PRPA G..ICI

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.