ЕЛ: ПАО пријетио у празно, Реал га одувао с паркета!

Очајно шутерско вече Калатиса – Реал на корак до Фајнал фора! Кошаркаши Реал Мадрида победили су Панатинаикос са 78:63, у другом мечу четвртфинала Евролиге.  Лака победа Реала, на корак од Ф4.  Једина екипа која је искористила у потпуности домаћи терен је Реал Мадрид. "Краљевски клуб" у другој утакмици декласирао Панатинаикос.  Краљевски тим сада има 2:0 у серији, било би још убедљивије да Мадриђани нису мало укочили на крају, одлична партија Факунда Кампаца. . .

Кошарка 19.04.2019 | 23:29
ЕЛ: ПАО пријетио у празно, Реал га одувао с паркета!
Изабраници Пабла Ласа одиграли су сјајну утакмицу и сада се налазе веома близу пласмана на Фајнал фор, пошто им је потребна још једна победа.

Панатинаикос није успео да понови утакмицу од пре два дана, када су били на корак да направе брејк у Мадриду. Овога пута Мадриђани су од старта наметнули ритам и ниједном се није доводио у питање победник.

Феноменалну партију одиграо је Факундо Кампацо, који је пунио све колоне. На терену је провео 23 минута, уз учинак од 13 поена, девет асистенција, седам скокова и пет украдених лопти.

Шампиони Европе шутирали су за три поена сјајних 48 одсто (13/27). Поред Кампаца, добро је одиграо Џефри Тејлор, који је имао 11 поена, Ентони Рендолф је убацио 10, док су по девет имали Препелич и Ајон.

У екипи Рика Питина подбацио је Ник Калатис, који је одиграо шутерски очајну утакмицу. Грчки плејмејкер имао је 0/11 из игре, а меч је завршио са једним поеном, четири скока, седам асистенција, четири украдене лопте и три изгубљене.

Најефикаснији у пораженом саставу био је Дешон Томас са 13 поена, док је Шон Килпетрик постигао десет.

Трећи меч игра се у уторак у ОАКА арени, док се потенцијални четврти игра у четвртак.

Први меч у Мадриду одлучен је у последњем минуту победом Реал Мадрида 75:72. Отпор Панатинаикоса био је снажан до самог краја, али је Рикија Питина, ипак, поклекла и наде за "брејк" оставила за петак касно увече.

Од освајања терена "краљевског клуба није било ништа, чак је и свака резултатска неизвесност исчезла већ у првом полувремену. Реал је био сигуран, а "зелени" потпуно ван ритма и без изразито расположених играча – 78:63 (21:8, 14:18, 26:15, 17:22).

Невероватно звучи податак да Панатинаикос пласман на Фајнал фор чека још од 2011, а вероватно га неће дочекати ни после дуела са рекордером по броју европских титула и актуелним шампионом Европе. Великан из Атина за такав подухват мораће три пута заредом да победе Реал, што стварно делује врло тешко из ове перспективе.

За почетак, "зелени" ће морати далеко озбиљније да би серију вратили у Мадрид. О пласману на завршни турнир и освајању седме титуле првака Европе вероватно ни највећи оптимисти не размишљају.

С друге стране на корак од Виторије, где ће се играти Фајнал фор од 17. до 19. маја, је Реал. Ако је постојала нека дилема око фаворита након прве утакмице, у другој је потпуно разбијена. Улогу, која им је додељена пре меча, "краљевски клуб" је резултатски оправдао у оба мадридска меча, а игром и то прилично убедљиво само у петак увече.

Од прве до последње четвртине Реал је контролисао и резултат и дешавања на пекету "Визинк центра". Домаћин је у првом делу дозволио "зеленима" само осам поена и са постигнутих 21 био је обезбеђен миран наставак дуела.

Све што су Атињани успели да ураде је да при истеку првог минута треће четвртине тројком Сина Килпатрика приђу на "минус шест", међутим Факундо Кампацо је истом мером вратио већ у наредном нападу. До краја треће деонице предност Реала нарасла је и до "+20" – 61:41.

Тима Пабла Ласа до краја је одрадио рутински посао са "пола гаса".

Поени код победника били су прилично равномерно распоређени и сви су се "уписали" сем Филипеа Рејеса, који није ни играо. Најбиољу партију пружио је Кампацо, стрелац 13 поена, уз седам скокова и чак девет асистенција. Џефри Тејлор је постигао 11, а Ентони Рендолф и Густаво Ајон јпо 10 поена.

Код гостију се издвојио Дешон Томас са 13 кошева. 

Први меч је била шанса за Панатинаикос, Зелени је нису искористили. Жалили су се после ње на судије, најављивао је Димитрис Јанакопулос да ће Атињани кући отићи као победници из Мадрида, али од тога ништа не беше... Краљевски клуб је био доминантан и сада је добио и други меч у серији резултатом - 78:63.

Реал је једини тим који после две одигране утакмице у плеј-офу има предност од 2:0. У стилу актуелног првака Европе и најтрофејнијег клуба у Европи.

Панатинаикос вечерас није имао шансе. Не треба много да вам осликавамо ситуацију на паркету, само ћемо изнети неколико фактографских података. Реал Мадрид је прву четвртину с 21:8. Дакле, већ тада је меч могао да буде готов. А Панатинаикос је за цело прво полувреме дао само 26 поена и била је то најава да ћемо видети још један мизеран нападачки учинак као онај Жалгириса од пре неколико дана, али су Зелени ипак мало прорадили, посебно у последњој деоници када је било јасно ко ће славити.

Пабло Ласо може да буде пресрећан како је његова екипа одиграла, била је то права тимска утакмица па се све може видети и кроз статистичке параметре.

Факундо Кампацо је био феноменалан вечерас и мало је предњачио међу једнакима. Постигао је 13 поена, а имао је и седам скокова, девет асистенција и чак пет украдених лопти! Све то уз шут за три поена 3/5 и 2/3 за два. Колико је Реал играо добро показује и број тимских асистенција - 22.

Џефри Тејлор је додао 11 поена, а по 10 су убацили Ентони Ренфолф и Густаво Ајон.

Код Панатинаикоса су се највише показали Дешон Томас са 13 и Шон Килпатрик са 10 датих поена. Мораће Зелени много више у Атини како би имали шансу да изборе 2:2 и мајсторицу. ОАКА ће морати да прокључа не би ли тим Рика Питина успео да се одупре актуелном шампиону Европе.

У Мадриду вечерас ПАО није имао шансе, одуван је са терена.

ЕВРОЛИГА – ДРУГИ МЕЧЕВИ ПЛЕЈ-ОФ СЕРИЈЕ

Четвртак

ЦСКА Москва – Басконија 68:78 /у серији 1:1/
/Хигинс 15, Клајбурн 14, Родригез 14 – Хилијард 16, Шилдс 15, Поарије 14, 15ск/

Фенербахче – Жалгирис 80:82 /у серији 1:1/
/Датоме 17, Слукас 15 – Улановас 20, Волтерс 14/

Петак

Анадолу Ефес - Барселона 72:74 /у серији 1:1/
/Ларкин 18 - Ханга 17/

Реал Мадрид - Панатинаикос 78:63 /у серији 2:0/
/Кампацо 13 - Томас 13/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар