EL: PAO prijetio u prazno, Real ga oduvao s parketa!

Očajno šutersko veče Kalatisa – Real na korak do Fajnal fora! Košarkaši Real Madrida pobedili su Panatinaikos sa 78:63, u drugom meču četvrtfinala Evrolige.  Laka pobeda Reala, na korak od F4.  Jedina ekipa koja je iskoristila u potpunosti domaći teren je Real Madrid. "Kraljevski klub" u drugoj utakmici deklasirao Panatinaikos.  Kraljevski tim sada ima 2:0 u seriji, bilo bi još ubedljivije da Madriđani nisu malo ukočili na kraju, odlična partija Fakunda Kampaca. . .

Košarka 19.04.2019 | 23:29
EL: PAO prijetio u prazno, Real ga oduvao s parketa!
Izabranici Pabla Lasa odigrali su sjajnu utakmicu i sada se nalaze veoma blizu plasmana na Fajnal for, pošto im je potrebna još jedna pobeda.

Panatinaikos nije uspeo da ponovi utakmicu od pre dva dana, kada su bili na korak da naprave brejk u Madridu. Ovoga puta Madriđani su od starta nametnuli ritam i nijednom se nije dovodio u pitanje pobednik.

Fenomenalnu partiju odigrao je Fakundo Kampaco, koji je punio sve kolone. Na terenu je proveo 23 minuta, uz učinak od 13 poena, devet asistencija, sedam skokova i pet ukradenih lopti.

Šampioni Evrope šutirali su za tri poena sjajnih 48 odsto (13/27). Pored Kampaca, dobro je odigrao Džefri Tejlor, koji je imao 11 poena, Entoni Rendolf je ubacio 10, dok su po devet imali Prepelič i Ajon.

U ekipi Rika Pitina podbacio je Nik Kalatis, koji je odigrao šuterski očajnu utakmicu. Grčki plejmejker imao je 0/11 iz igre, a meč je završio sa jednim poenom, četiri skoka, sedam asistencija, četiri ukradene lopte i tri izgubljene.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Dešon Tomas sa 13 poena, dok je Šon Kilpetrik postigao deset.

Treći meč igra se u utorak u OAKA areni, dok se potencijalni četvrti igra u četvrtak.

Prvi meč u Madridu odlučen je u poslednjem minutu pobedom Real Madrida 75:72. Otpor Panatinaikosa bio je snažan do samog kraja, ali je Rikija Pitina, ipak, poklekla i nade za "brejk" ostavila za petak kasno uveče.

Od osvajanja terena "kraljevskog kluba nije bilo ništa, čak je i svaka rezultatska neizvesnost isčezla već u prvom poluvremenu. Real je bio siguran, a "zeleni" potpuno van ritma i bez izrazito raspoloženih igrača – 78:63 (21:8, 14:18, 26:15, 17:22).

Neverovatno zvuči podatak da Panatinaikos plasman na Fajnal for čeka još od 2011, a verovatno ga neće dočekati ni posle duela sa rekorderom po broju evropskih titula i aktuelnim šampionom Evrope. Velikan iz Atina za takav poduhvat moraće tri puta zaredom da pobede Real, što stvarno deluje vrlo teško iz ove perspektive.

Za početak, "zeleni" će morati daleko ozbiljnije da bi seriju vratili u Madrid. O plasmanu na završni turnir i osvajanju sedme titule prvaka Evrope verovatno ni najveći optimisti ne razmišljaju.

S druge strane na korak od Vitorije, gde će se igrati Fajnal for od 17. do 19. maja, je Real. Ako je postojala neka dilema oko favorita nakon prve utakmice, u drugoj je potpuno razbijena. Ulogu, koja im je dodeljena pre meča, "kraljevski klub" je rezultatski opravdao u oba madridska meča, a igrom i to prilično ubedljivo samo u petak uveče.

Od prve do poslednje četvrtine Real je kontrolisao i rezultat i dešavanja na peketu "Vizink centra". Domaćin je u prvom delu dozvolio "zelenima" samo osam poena i sa postignutih 21 bio je obezbeđen miran nastavak duela.

Sve što su Atinjani uspeli da urade je da pri isteku prvog minuta treće četvrtine trojkom Sina Kilpatrika priđu na "minus šest", međutim Fakundo Kampaco je istom merom vratio već u narednom napadu. Do kraja treće deonice prednost Reala narasla je i do "+20" – 61:41.

Tima Pabla Lasa do kraja je odradio rutinski posao sa "pola gasa".

Poeni kod pobednika bili su prilično ravnomerno raspoređeni i svi su se "upisali" sem Filipea Rejesa, koji nije ni igrao. Najbiolju partiju pružio je Kampaco, strelac 13 poena, uz sedam skokova i čak devet asistencija. Džefri Tejlor je postigao 11, a Entoni Rendolf i Gustavo Ajon jpo 10 poena.

Kod gostiju se izdvojio Dešon Tomas sa 13 koševa. 

Prvi meč je bila šansa za Panatinaikos, Zeleni je nisu iskoristili. Žalili su se posle nje na sudije, najavljivao je Dimitris Janakopulos da će Atinjani kući otići kao pobednici iz Madrida, ali od toga ništa ne beše... Kraljevski klub je bio dominantan i sada je dobio i drugi meč u seriji rezultatom - 78:63.

Real je jedini tim koji posle dve odigrane utakmice u plej-ofu ima prednost od 2:0. U stilu aktuelnog prvaka Evrope i najtrofejnijeg kluba u Evropi.

Panatinaikos večeras nije imao šanse. Ne treba mnogo da vam oslikavamo situaciju na parketu, samo ćemo izneti nekoliko faktografskih podataka. Real Madrid je prvu četvrtinu s 21:8. Dakle, već tada je meč mogao da bude gotov. A Panatinaikos je za celo prvo poluvreme dao samo 26 poena i bila je to najava da ćemo videti još jedan mizeran napadački učinak kao onaj Žalgirisa od pre nekoliko dana, ali su Zeleni ipak malo proradili, posebno u poslednjoj deonici kada je bilo jasno ko će slaviti.

Pablo Laso može da bude presrećan kako je njegova ekipa odigrala, bila je to prava timska utakmica pa se sve može videti i kroz statističke parametre.

Fakundo Kampaco je bio fenomenalan večeras i malo je prednjačio među jednakima. Postigao je 13 poena, a imao je i sedam skokova, devet asistencija i čak pet ukradenih lopti! Sve to uz šut za tri poena 3/5 i 2/3 za dva. Koliko je Real igrao dobro pokazuje i broj timskih asistencija - 22.

Džefri Tejlor je dodao 11 poena, a po 10 su ubacili Entoni Renfolf i Gustavo Ajon.

Kod Panatinaikosa su se najviše pokazali Dešon Tomas sa 13 i Šon Kilpatrik sa 10 datih poena. Moraće Zeleni mnogo više u Atini kako bi imali šansu da izbore 2:2 i majstoricu. OAKA će morati da proključa ne bi li tim Rika Pitina uspeo da se odupre aktuelnom šampionu Evrope.

U Madridu večeras PAO nije imao šanse, oduvan je sa terena.

EVROLIGA – DRUGI MEČEVI PLEJ-OF SERIJE

Četvrtak

CSKA Moskva – Baskonija 68:78 /u seriji 1:1/
/Higins 15, Klajburn 14, Rodrigez 14 – Hilijard 16, Šilds 15, Poarije 14, 15sk/

Fenerbahče – Žalgiris 80:82 /u seriji 1:1/
/Datome 17, Slukas 15 – Ulanovas 20, Volters 14/

Petak

Anadolu Efes - Barselona 72:74 /u seriji 1:1/
/Larkin 18 - Hanga 17/

Real Madrid - Panatinaikos 78:63 /u seriji 2:0/
/Kampaco 13 - Tomas 13/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar