Тука промотер бањалучког полумаратона!

Најбољи атлетичар Босне и Херцеговине, Амел Тука, овогодишњи је промотер бањалучког полумаратона који је почео школском трком у граду на Врбасу.

Остали спортови 19.04.2019 | 17:15
Тука промотер бањалучког полумаратона!
На школској трци која је организована у оквиру "Вивиа рун&море wеекенд" фестивала у петак је у Бањалуци учествовало готово 1.300 ученика из 17 основних и 10 средњих школа, пренијела је агенција "Анадолија"

Након школске трке која је стратовала са Трга Крајине, најбржи ученици и ученице који су се такмичили по разредима награђени су, а организована је и "Свирка Сцхоол рун" на тврђави Кастел гдје је био и циљ.

Ово је прва трка која је одржана у оквиру фестивала, чији је централни догађај полумаратон који почиње у суботу у девет часова.

Свечано отварање "Вивиа рун & море wеекенд" фестивала предвиђено је за 18.30 часова када ће бити додјељени бројеви елитним тркачима који учествују у бањалучком полумаратону, аучесницима ће се обратити и Амел Тука, најбољи атлетичар Босне и Херцеговине који је ове године промотер бањалучког полумаратона. Иначе на полумаратону ће учествовати 43 елитна тркача из 30 земаља, са три континтнета.

Након отварања фестивала у 19 часова почиње "Цолор Фун Рун", како кажу организатори најшаренија и најурбанија трка у овкиру фестивала. Ова трка је хуманитарног карактера, одржава се под слоганом "Твој корак за њихов осмијех", а сав новац од котизација биће дониран Удружењу параплегичара, обољелих од дјечије парализе и осталих тјелесних инвалида регије Бањалука, Центру за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама "Дајте нам шансу - Звјездице" и Удружењу за помоћ особама са аутизмом "Дјеца свјетлости".

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар