Tuka promoter banjalučkog polumaratona!

Najbolji atletičar Bosne i Hercegovine, Amel Tuka, ovogodišnji je promoter banjalučkog polumaratona koji je počeo školskom trkom u gradu na Vrbasu.

Ostali sportovi 19.04.2019 | 17:15
Tuka promoter banjalučkog polumaratona!
Na školskoj trci koja je organizovana u okviru "Vivia run&more weekend" festivala u petak je u Banjaluci učestvovalo gotovo 1.300 učenika iz 17 osnovnih i 10 srednjih škola, prenijela je agencija "Anadolija"

Nakon školske trke koja je stratovala sa Trga Krajine, najbrži učenici i učenice koji su se takmičili po razredima nagrađeni su, a organizovana je i "Svirka School run" na tvrđavi Kastel gdje je bio i cilj.

Ovo je prva trka koja je održana u okviru festivala, čiji je centralni događaj polumaraton koji počinje u subotu u devet časova.

Svečano otvaranje "Vivia run & more weekend" festivala predviđeno je za 18.30 časova kada će biti dodjeljeni brojevi elitnim trkačima koji učestvuju u banjalučkom polumaratonu, aučesnicima će se obratiti i Amel Tuka, najbolji atletičar Bosne i Hercegovine koji je ove godine promoter banjalučkog polumaratona. Inače na polumaratonu će učestvovati 43 elitna trkača iz 30 zemalja, sa tri kontintneta.

Nakon otvaranja festivala u 19 časova počinje "Color Fun Run", kako kažu organizatori najšarenija i najurbanija trka u ovkiru festivala. Ova trka je humanitarnog karaktera, održava se pod sloganom "Tvoj korak za njihov osmijeh", a sav novac od kotizacija biće doniran Udruženju paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida regije Banjaluka, Centru za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu - Zvjezdice" i Udruženju za pomoć osobama sa autizmom "Djeca svjetlosti".

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar