Кинески тим у СЕХА лиги!

Извршни одбор регионалне рукометне лиге одлучио је да лига у сезони 2019/20 броји 12 екипа, од којих ће једна бити дебитант из Кине.

Остали спортови 20.04.2019 | 10:30
Кинески тим у СЕХА лиги!
Извршни одбор регионалне рукометне СЕХА лиге донио је одлуку да од наредне сезоне лига умјесто досадашњих 10 броји 12 екипа, међу којима ће бити и један дебитант.

И то из Кине - Универзитет Пекинг Спорт придружиће се европским екипама од сезоне 2019/20.

"Девето издање СЕХА Гаспром лиге доноси многе новитете, а један од њих биће кинески тим Универзитет Пекинг Спорт, који ће се такмичити у лиги наредне сезоне. Улазак Кинеза означиће почетак нове рукометне ере у региону. Циљ нам је да развијамо регионални рукомет и нашем региону осигурамо нешто ново, револуционарно. На овај начин ширимо се у југоисточној Европи, али и ван граница Старог континента", рекао је Михајло Михајловски, предсједник СЕХА лиге.

Михајловски је прокоментарисао и проширење лиге за два додатна клуба.

"У предстојећој сезони имаћемо 12 екипа у лиги. Увијек смо тежили јачем спортском и маркетиншком аспекту и сигурно смо да ће улазак кинеског тима бити од користи за будућност регионалног рукомета. Веома смо поносни и желимо топло да дочекамо Универзитет Пекинг Спорт у нашу лигу. Пред нама је много посла, нови изазови и пројекти, а надамо се да ће ова девета сезона бити успјешна и узбудљива", поручио је први човјек СЕХА лиге.

Подсјетимо, у недавно завршеној сезони титулу у СЕХА лиги освојили су рукометаши скопског Вардара, који су у финалу били бољи од Загреба 26:23.

Македонцима је ово била трећи узастопни, а укупно пети пехар у регионалној лиги.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар