Kineski tim u SEHA ligi!

Izvršni odbor regionalne rukometne lige odlučio je da liga u sezoni 2019/20 broji 12 ekipa, od kojih će jedna biti debitant iz Kine.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Izvršni odbor regionalne rukometne SEHA lige donio je odluku da od naredne sezone liga umjesto dosadašnjih 10 broji 12 ekipa, među kojima će biti i jedan debitant.

I to iz Kine - Univerzitet Peking Sport pridružiće se evropskim ekipama od sezone 2019/20.

"Deveto izdanje SEHA Gasprom lige donosi mnoge novitete, a jedan od njih biće kineski tim Univerzitet Peking Sport, koji će se takmičiti u ligi naredne sezone. Ulazak Kineza označiće početak nove rukometne ere u regionu. Cilj nam je da razvijamo regionalni rukomet i našem regionu osiguramo nešto novo, revolucionarno. Na ovaj način širimo se u jugoistočnoj Evropi, ali i van granica Starog kontinenta", rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsjednik SEHA lige.

Mihajlovski je prokomentarisao i proširenje lige za dva dodatna kluba.

"U predstojećoj sezoni imaćemo 12 ekipa u ligi. Uvijek smo težili jačem sportskom i marketinškom aspektu i sigurno smo da će ulazak kineskog tima biti od koristi za budućnost regionalnog rukometa. Veoma smo ponosni i želimo toplo da dočekamo Univerzitet Peking Sport u našu ligu. Pred nama je mnogo posla, novi izazovi i projekti, a nadamo se da će ova deveta sezona biti uspješna i uzbudljiva", poručio je prvi čovjek SEHA lige.

Podsjetimo, u nedavno završenoj sezoni titulu u SEHA ligi osvojili su rukometaši skopskog Vardara, koji su u finalu bili bolji od Zagreba 26:23.

Makedoncima je ovo bila treći uzastopni, a ukupno peti pehar u regionalnoj ligi.

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.