Опет прислушкују високе званичнике

Само неколико дана пред предсједничке изборе у Сјеверној Македонији, јуче су на руској друштвеној мрежи "ВКонтакте" објављени прислушкивани телефонски разговори бивших и садашњих сјеверномакедонских званичника, аналитичара и представника јавних предузећа те земље, јављају македонски медији.

Регион 19.04.2019 | 08:50
Опет прислушкују високе званичнике
Један од разговора наводно је разговор бивше министарке унутрашњих послова Гордане Јанкулоске и садашњег шефа полиције Оливера Спасовског, други између професора Љубомира Фрчкоског и аналитичара Алберта Муслијуа, трећи између бившег председника Бранка Црвенковског и његовог сарадника, а у четвртом разговору вероватно се чује глас бившег директора македонских електрана (ЕЛЕМ), наводе медији.

За сада није познато у ком периоду су вођени разговори, које је на руској мрежи објавио корисник под именом "Илија Громовник".

Ови разговори, које македонски медији називају "бомбама", до сада нису објављивани у јавности.

Ријеч је о четири телефонска позива који су насловљени са: "Координација Оливера и Гордане пред медијима", "Кочо и Саша опљачкали ЕЛЕМ", "Фрчко и Алберт Муслију лажирају лустрацију" и "БЦ и Дамјан Манчевски с грчком фирмом".

У Македонији се у недјељу одржавају предсједнички избори.

Према посљедњем истраживању јавног мњења, кандидат владајуће коалиције Социјалдемократског савеза и ДУИ Стево Пендаровски у благој је предности са 27,2 одсто гласова у односу на кандидаткињу опозиционог ВМРО-ДПМНЕ Гордану Сиљановску-Давкову, која има 23,5 процената подршке. 

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар