Opet prisluškuju visoke zvaničnike

Samo nekoliko dana pred predsjedničke izbore u Sjevernoj Makedoniji, juče su na ruskoj društvenoj mreži "VKontakte" objavljeni prisluškivani telefonski razgovori bivših i sadašnjih sjevernomakedonskih zvaničnika, analitičara i predstavnika javnih preduzeća te zemlje, javljaju makedonski mediji.

Region 19.04.2019 | 08:50
Opet prisluškuju visoke zvaničnike
Jedan od razgovora navodno je razgovor bivše ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankuloske i sadašnjeg šefa policije Olivera Spasovskog, drugi između profesora Ljubomira Frčkoskog i analitičara Alberta Muslijua, treći između bivšeg predsednika Branka Crvenkovskog i njegovog saradnika, a u četvrtom razgovoru verovatno se čuje glas bivšeg direktora makedonskih elektrana (ELEM), navode mediji.

Za sada nije poznato u kom periodu su vođeni razgovori, koje je na ruskoj mreži objavio korisnik pod imenom "Ilija Gromovnik".

Ovi razgovori, koje makedonski mediji nazivaju "bombama", do sada nisu objavljivani u javnosti.

Riječ je o četiri telefonska poziva koji su naslovljeni sa: "Koordinacija Olivera i Gordane pred medijima", "Kočo i Saša opljačkali ELEM", "Frčko i Albert Musliju lažiraju lustraciju" i "BC i Damjan Mančevski s grčkom firmom".

U Makedoniji se u nedjelju održavaju predsjednički izbori.

Prema posljednjem istraživanju javnog mnjenja, kandidat vladajuće koalicije Socijaldemokratskog saveza i DUI Stevo Pendarovski u blagoj je prednosti sa 27,2 odsto glasova u odnosu na kandidatkinju opozicionog VMRO-DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu, koja ima 23,5 procenata podrške. 

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar