Тухел тренира строгоћу, ПСЖ не може да "овјери" титулу!

Шта се дешава са Пари сен Жерменом? Освојиће титулу и поред две пропуштене шансе, али је евидентно да нешто не штима у екипи између тренера и играча. . .

Фудбал 18.04.2019 | 21:20
Тухел тренира строгоћу, ПСЖ не може да "овјери" титулу!
Нема сумње да ће Пари сен Жермен бити шампион Француске за сезону 2018/19, али се над "Парком принчева" надвио облак сумње због игара и односа у екипи овог априла...

Чак три пута је ПСЖ имао шансу да "овери" титулу и није успео!

Прво су одиграли нерешено против Стразбура (2:2), у мечу који је обележио нестваран промашај Чупо-Мотинга, потом су декласирани од стране Лила (5:1) који их је једини колико-толико пратио у првенству, да би прошле вечери на гостовању Нанту поново изгубили (3:2).

Ово је први пут од 2011. године и промене власништва, односно од "уласк" катарског новца у клуб, да је Пари сен Жермен у Лиги 1 изгубио две узастопне утакмице!

И нису само ти порази направили пробле Томасу Тухелу него и атмосфера у свлачионици делује као проблематична, посебно након одлуке немачког тренера да покаже ауторитет у екипи тако што ће на кратко из тима одстранити најбољег играча - Килијана Мбапеа.

Француски медији су спекулисали да је то због коментара након пораза од Лила када је Мбапе рекао да је екипи фалио карактер, што Тухел није хтео да потврди.

"То је била моја одлука. Не морам да вам дајем објашњење, ја сам тренера и заједно доносим такве одлуке које остају између мене и играча", казао је тренер Пари сен Жермена.

Ипак, после пораза од Нанта дао је сличан коментар као и Мбапе...

"Немам објашњења за овај пораз. Морате да питате играче шта се десило, а не мене... Увек браним своје играче и тим, али вечерас немам шта да браним. Заслужили смо да изгубимо. Овако не сме да се игра ако носите дрес Пари сен Жермена", додао је Тухел.

Занимљиво је да је Пари сен Жермен пре мање од месец дана пружио подршку Томасу Тухелу након испадања у осмини финала Лиге шампиона од Манчестер јунајтеда.

Одмах су са њим продужили уговор до јуна 2021. године тако нагласивши да верују у његов пројекат на дуге стазе, али не би било ни први ни последњи пут у модерном фудбалу да је "пукао однос" између тренера и играча, па да то они овако показују на терену.

"Били смо срећни да није било 4:1 или 5:1 и то све говори. Не могу да будем уверен ни да ће се нешто променити против Монака за три дана. Искрено сам забринут", драматичан је био Тухел.

А пре само месец дана сви су деловали срећно и задовољно у Паризу...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар