Tuhel trenira strogoću, PSŽ ne može da "ovjeri" titulu!

Šta se dešava sa Pari sen Žermenom? Osvojiće titulu i pored dve propuštene šanse, ali je evidentno da nešto ne štima u ekipi između trenera i igrača. . .

Fudbal 18.04.2019 | 21:20
Tuhel trenira strogoću, PSŽ ne može da "ovjeri" titulu!
Nema sumnje da će Pari sen Žermen biti šampion Francuske za sezonu 2018/19, ali se nad "Parkom prinčeva" nadvio oblak sumnje zbog igara i odnosa u ekipi ovog aprila...

Čak tri puta je PSŽ imao šansu da "overi" titulu i nije uspeo!

Prvo su odigrali nerešeno protiv Strazbura (2:2), u meču koji je obeležio nestvaran promašaj Čupo-Motinga, potom su deklasirani od strane Lila (5:1) koji ih je jedini koliko-toliko pratio u prvenstvu, da bi prošle večeri na gostovanju Nantu ponovo izgubili (3:2).

Ovo je prvi put od 2011. godine i promene vlasništva, odnosno od "ulask" katarskog novca u klub, da je Pari sen Žermen u Ligi 1 izgubio dve uzastopne utakmice!

I nisu samo ti porazi napravili proble Tomasu Tuhelu nego i atmosfera u svlačionici deluje kao problematična, posebno nakon odluke nemačkog trenera da pokaže autoritet u ekipi tako što će na kratko iz tima odstraniti najboljeg igrača - Kilijana Mbapea.

Francuski mediji su spekulisali da je to zbog komentara nakon poraza od Lila kada je Mbape rekao da je ekipi falio karakter, što Tuhel nije hteo da potvrdi.

"To je bila moja odluka. Ne moram da vam dajem objašnjenje, ja sam trenera i zajedno donosim takve odluke koje ostaju između mene i igrača", kazao je trener Pari sen Žermena.

Ipak, posle poraza od Nanta dao je sličan komentar kao i Mbape...

"Nemam objašnjenja za ovaj poraz. Morate da pitate igrače šta se desilo, a ne mene... Uvek branim svoje igrače i tim, ali večeras nemam šta da branim. Zaslužili smo da izgubimo. Ovako ne sme da se igra ako nosite dres Pari sen Žermena", dodao je Tuhel.

Zanimljivo je da je Pari sen Žermen pre manje od mesec dana pružio podršku Tomasu Tuhelu nakon ispadanja u osmini finala Lige šampiona od Mančester junajteda.

Odmah su sa njim produžili ugovor do juna 2021. godine tako naglasivši da veruju u njegov projekat na duge staze, ali ne bi bilo ni prvi ni poslednji put u modernom fudbalu da je "pukao odnos" između trenera i igrača, pa da to oni ovako pokazuju na terenu.

"Bili smo srećni da nije bilo 4:1 ili 5:1 i to sve govori. Ne mogu da budem uveren ni da će se nešto promeniti protiv Monaka za tri dana. Iskreno sam zabrinut", dramatičan je bio Tuhel.

A pre samo mesec dana svi su delovali srećno i zadovoljno u Parizu...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar