Саво Милошевић: Изнад нивоа нашег фудбала!

То је право, ту се виде прави! Партизанов шеф струке више него задовољан после победе над Радничким.

Фудбал 18.04.2019 | 09:15
Саво Милошевић: Изнад нивоа нашег фудбала!
Минималан пораз у првенству, минимална победа у Купу. Саво Милошевић је изузетно задовољан после првог меча са Радничким у полуфиналу најмасовнијег такмичења Србије, иако свестан да је далеко још од финала.

“Заслужена победа, бар за тај један гол смо били бољи, а можда смо могли и више од тога. Објективно јако тешка утакмица. Тешка борба свих 90 минута, прави ритам, прави интензитет. Чак бих се усудио да кажем изнад нивоа нашег фудбала. И то је оно право, ту се виде прави. Момци су издржали 90 минута тај притисак. Практично нисмо дозволили Радничком неке озбиљне шансе, ја се бар не сећам. Дали смо гол, успели смо и у другом задатку да не примимо гол кући, али ово је наравно само прво полувреме.  Реванш ће бити паклен. Честитке и мојим момцима, али и момцима из Радничког“, биле су прве Милошевићеве импресије након 1:0 у Хумској.

Колега из Радничког Ненад Лалатовић оценио је после меча да су шансе за пласман у финале подједнаке?

“Могу да се у великој мери сложим, мада с обзиром на резултат нама одговара и нерешено у Нишу. Тако да ћемо се понашати као да је лига. Али рекао бих да смо у благој предности. Момци су показали да заиста имам разлога да верујем у њих и у пролаз. Показали су да могу да играју са Радничком и да могу да буду бољи и прођу даље. Због квалитета ривала, зато што је то Раднички, ни 3:0 не бих могао да кажем да нам је довољно. А можда ће нам и ових 1:0 бити више него довољно. За сада сам задовољан. Ако покажемо исти овај карактер нећемо имати проблема".

А шта каже нови шеф струке на чињеницу да Партизан, после великих проблема у дефанзиви пред крај мандатаЗорана Мирковића, није примио гол на протекле три утакмице?

“Зато смо дошли, да пробамо да средимо неке проблеме. Осећам да се екипа полако креће у добром смеру. Презадовољан сам јер нам треба тај резултатски континуитет због тог психолошког стања и самопоуздања. У том аспекту ће нам ова победа значити много више. Знали смо да нећемо већ сада да решимо пласман у финале“.

Можда зато Партизану и одговара што се реванш не игра одмах, већ тек 15. маја?

“Па да, одговара нам. Заиста верујем да ћемо временом да играмо све боље. Остаје само да добро распоредлимо снагу јер имамо утакмице на свака четири дана“.

Зашто у тиму није било Марка Валијентеа?

“Имао је оток, па операцију умњака. Био је и у Шпанији, имао је несрећан случај у породици. Тако да нисам хтео да у једној оваквој утакмици, нисам могао да дозволим да неко у овакав меч уђе са 80 одсто. Били су нам потребни ратници. Ко није био 100 одсто морали смо да их оставимо по страни, али нико није отписан. Мислим да ће и Валијенте бити спреман већ за првенствени сусрет у Нишу. Мораћемо да правимо неке измене свакако. Данас имали једну велику потрошњу“.

За крај, Рикардо је храмљући изашао са терена?

“Ништа озбиљно“, миран је Милошевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар